måndag 27 december 2010

Dator problem!

Bloggen ligger lite på is! Har problem med min dator och kan inte göra så mycket! Vill passa på att önska alla en trevlig fortsättning och ett gott nytt år! Kram

fredag 24 december 2010

God jul!

Igår kväll hade vi uppesittarkväll! Hade köpt bingolotter som vi inte ens hann titta på. Vi hade fullt upp med att göra Jansson och slå in julklappar. Älskade sonen kom hem från Åre och det kändes riktigt mysigt  att sitta där med honom och slå in paket efter paket. Så fullt i kylen så vi var tvungna att gå upp en trappa till Elina & Micke och låna deras kylskåp. Det är bra med nära grannar.

Idag är det då julafton. Katterna har fått sin julklapp bestående av god delikatessmat som dom bara får vid speciella tillfällen och helger. Dom ska ju också få  känna skillnad, jag inbillar mig det ialf att dom känner så, hehe. Fick en julklapp tillbaka av katten Wilma som satt så fint på fönsterblecket med en snöskata i munnen. Den var riktigt stor och jag var tvungen att släppa in katten för att inte såra dess känslor :) Den åkte förstås ner i en påse för att sen hamna i soprummet. Stackars pippi, tycker synd om alla fåglar som hamnar under klorna på mina katter. Men vad ska jag göra? Naturens gång kallas det väl!

I år firar vi julafton hos syster Tuula som själv inte kommer att vara hemma. Hon tog en kryssning med respektive. Jag och syrran Paula ska till hennes lägenhet och fixa allt innan dom andra kommer. Har beslutat att ha en nykter julafton trots att jag är ledig imorgon.  Det kommer att kännas bra och även min sambo och mina barn hänger på. Alkoholen förstör och ingen blir gladare, tvärtom! Det kommer att bli mycket god mat och trevligt umgänge. Julklapparna ska delas och sällskapsspelen  plockas fram, det är kul!

Vill önska er en riktigt fin och mysig jul med massor av julmust och mat! Hoppas ni även får en liten klapp som jag :) Tomtekramar från en vit och kall juldagsmorgon!

Kan jag gå nu?

Jaha, kan bara skaka på huvudet och tänka! Vill inte vara här just nu och det är julaftonsmorgon och vi är bara 2. Känner frustration att jag inte kan skriva det jag vill just nu! God jul, hoppas jag kan vara mer positiv senare på denna dag......JULAFTON! Kram

måndag 20 december 2010

Jag klarade mig!

Magsjukan var av lindrig variant! Om det nu ens var magsjuka? Kände mig sjösjuk hela dagen igår men idag mår jag mycket bättre. Ska snart äta frukost fast kl snart är halv 12. Jag har ju semester :) Sambon och jag tar tåget till Stockholm för att shoppa och sen gå hem till Simone & Henke. Sandra kommer också med. Det ska bli trevligt att äta & umgås. Hinner jag så slänger jag in en bild från kvällen. Ha en bra dag nu alla för det ska vi ha i kalla Stockholm, heippa!

söndag 19 december 2010

Vill inte bli sjuk!

Vaknade imorse halv 5. Kände mig konstig ikroppen, nästan sjösjuk! Det gick runt i magen men bestämde mig trots det att ta mig till jobbet. Det var ingen lätt pärs att ta sig ute i snön och halvstorm. Väl på jobbet började jag må sämre. Yr så det svartnade för ögonen, var tvungen att sätta mig flera ggr. Jobbade fm på ett ställe och em på ett annat. Var på väg hem innan dagen var slut men började plötsligt att känna mig bättre. Tog beslutet att göra färdigt min dag. Mådde riktigt risigt när jag skulle ta bussen hem och köpte en dofilus. Nu sitter jag här efter ett varm bad och vet inte riktigt hur jag känner mig. Varken skitdålig eller skitbra. Nåja, bara det inte blir värre så ska jag väl överleva detta också. Vill inte vara dålig imorgon när jag ska till Stockholm  och julhandla och hälsa på Simone&Henke. Vi ska bli bjuda på middag, ser fram emot det :)

Väntar hem sambon ikväll. Han flyger från Stavanger till Oslo och från Oslo till Stockholm. Tåget hem går inte heller onödigt ofta, får se om han hinner med det som var tänkt? Han har jobbat 28 dagar av 29, vilket hästpass, säkert inte alls bra. Men han ser pengarna som klirrar in och jag tänker på hans hälsa. Han har längtat hem och kommer aldrig att köra ett sådant pass igen. Välkommen hem till ett julpyntat hem såhär 5 dagar för julafton :) Har fått ensamtid så det räcker nu:) Njut av en skön söndagskväll ni alla. Jag ska bara slappa efter en tung dag! Kram / Kan inte lägga in bilder efter att jag spillde vin på datorn, den har väl inte repat sig än :))

lördag 18 december 2010

Helvetets förbannade skit!

Jaha, då har det då hänt! Spelade musik på  min dator när jag plötsligt gjorde en konstig sving med armen och välte ut ett helt glas rödvin över tangentbordet! Jag gråter :( Min nya dator! Hämtade en vattenspruta och sprutade vatten så att vinet skulle spädas ut lite. Sen vände jag datorn upp & ner och skakade den för brinnande livet. Lät den stå upp och ner under natten. Idag har jag skruvat upp skruvarna på datorn och blåst i den. Nu verkar den funka igen med lite svårigheter. men mycket jobb har det varit, suck! Har ju lovat mig själv att ALDRIG  ha glaset vid datorn och sen händer det ialf. Hoppas den överlever efter min brutala behandling! Vill ju att den ska ett längre liv än så :) Ha en bra lördagkväll alla, kram

fredag 17 december 2010

Behöver sol & värme!

Varför är vintern så lång! Jag behöver energi.  Snälla sommaren....kom fort tillbaka :)

Fors kyrka

Hejdå min vän! Idag är det dagen du begravs! Kl 13.00 kommer jag lyssna på kyrkklockorna utanför mitt fönster önskar att jag hade haft styrkan att vara där.  Du har lämnat oss men vi kanske ses igen!

VILA I FRID BOSSE.....

Ledig!

Skönt att slappa! Har taggat ner idag! Ibland vill jag bara så mycket! Allt ska bara hända på en gång! Känner mig lugnare idag, ibland måste jag avreagera mig starkt! Idag ska jag samla krafter och ha lite fest ikväll. Kommer att bli kul att få hem lite folk, styra upp lite bra musik och äta något smarrigt :) Om jag kommer upp ur min sköna säng vill säga :) Ha en trevlig fredag för det ska jag ha, kramar

onsdag 15 december 2010

Hur tänkte jag? Inte alls!

Fick hem ett paket från H&M. Kom inte först ihåg vad jag beställt.  I paketet låg det en himla massa smycken. Satt på hallgolvet och la ut allt på golvet och sa högt för mig själv:  Hur tänkte jag? Måste ha haft jätte tråkigt när jag gjorde denna beställning. Vissa smycken var helt ok men passar en snärta i yngre år. Jag såg ut som en klädd julgran när jag provade dom. Blev så sur på mitt misstag att jag har bestämt mig att skänka bort diverse smycken som säkert passar någon som har åldern för dom. Ett av smyckena var en ring, skalbagge eller spindel, har ingen aning, men en sak vet jag, den kommer jag aldrig att ha på mig. Den såg inte ut så när jag tittade på nätet, misstaget jag gjorde var att jag inte hade några läsglasögon på mig. Jag skulle aldrig , aldrig i livet ha beställt  denna ring om jag sett hur den såg ut, haha

Det är bara inse sitt misstag och veta att hela skiten gick på över 500 kr.  Hittade en bild på nätet på denna ring, måste bara ses! Kom ihåg.....jag hade alltså inga brillor när jag klickade på "beställ" ! Herre gud, hjälp. Men annars är det bra.......haha!  Sov gott,  nu ska mina hjärtevänner och jag  gå och sova! Kram Ps! Här ska inte skickas tillbaka något, det ska svida :))

tisdag 14 december 2010

Alla har väl hört att man kan mista livet i en tvättstuga!



Kom på en sak som hände mig för många år sedan. Jag hade bott i min lägenhet ca 1,5 år. Alla känner väl till tvättstuge historier i ett hyreshus? Jag hade ialf bestämt mig för att tvätta den dagen men glömt att boka tid i tvättstugan. Det brukade alltid finnas någon tid ledig under dagen så jag kände mig ganska lugn. Väl nere i tvättstugan så till min förvåning så var det knökfullt HELA dagen. Suck! Hur skulle jag nu göra?

Var nere vid ett flertal tillfällen under dagen för att se om någon kanske hade avbokat. När nästan hela dagen hade gått så hade jag inte sett en själ i källaren och endast en tvätttid kvar. Jag väntade ca 2 timmar om någon skulle komma men nej! DÅ slängde jag in min tvätt och tänkte passa på att få lite tvätt rent. Efter ca en halvtimme plingade det på dörren och där stod "gnällkärringen" i huset och läste lusen av mig.

Jag sa till henne hur det var men hon tyckte minsann att var det hennes tvätttid så var det. Hon hade tvättat i (dom har egen firma) deras egen lokal och skulle bara tumla en maskin tvätt.  Vill tilllägga att hennes man säger knappt någonting och är lugn som en filbunke. Hon skrek åt honom att han skulle göra något!!! Det var DÅ det hände......han tog tag i min tröja och skrek åt mig att jag skulle ge fan i deras och andras tvätttider. Han höll i tröjan med ett fast grepp runt halsen. Fan, jag blev ju skiträdd....och lyckades ta mig loss och springa upp till min lägenhet. Man har ju läst om både mord och mordförsök vad det gäller tvättstugan.

Med andan i halsen fick jag min dåvarande respektive att föja med upp till deras lägenhet, dom hade ju snott nyckeln och min tvätt var kvar. Killen jag var ihop med var kroppsbyggare och kärringen vågade inte öppna när hon såg honom i sitt kiköga. Hon var tvungen att till sist öppna för jag ropade i brevlådan att jag visste att dom var hemma. Historien löste sig så småningom och vi tog i handen och pratade ut om saken. Det har hängt en skylt i tvättstugan ett flertal tillfällen som säger att man får ta tvätttiden efter en timme. Hyresvärden säger att kärringen sliter ner dom varje gång dom sätts upp.

Tiden gick och jag fick nya grannar brevid mig. Dom hade redan hunnit fått sig en skopa av tanten. Dom berättade att hon hade frågat om dom visste vem som bestämde på den här gården? Dom svarade nej och hon sa att det var minsann JAG som bestämde och mig skulle dom akta sig för! Hahahaha, tyckte det var riktigt sjukt kul men låter henne tro det. Har ju klarat mig bra sen dess, haha

Tiden gick ytterligare och kärringen blev plötsligt den "snälla tanten"! Hon ringer på och kommer med hemmagjord hallonsaft, blåbär, blommor mm mm. Jag låter henne hålla på, det känns bättre så här. Nu är stämningen riktigt behaglig. Hon bad också om ursäkt och sa att Sven ( som mannen heter) kan bli sådär arg ibland och då bli även hon rädd! Nuförtiden håller han upp dörren för mig och pratar med sin lena röst och kostar på sig ett leende. I dom lugnaste vatten, är det inte så man säger, haha

Passa er i tvättstugan gott folk och fly om det verkar vara spänning i luften. Som sagt: man kan ju mista livet bara genom att gå och tvätta....och det verkar ju onödigt :)) Var vän med grannen så är det nog lugnt, kram :)

måndag 13 december 2010

Luciamorgon!

Ställde kl på 07.00 idag trots att jag har ledig dag! Vaknade 1 minut i 7 innan kl ringde. Jag älskar luciasånger, tycker det är så stämningsfullt och vackert. Tidigare år har jag alltid gjort frukost och väckt hela familjen för att se det på tv. Massor av tända ljus och allting serverat.

Trots den tidigare morgonen så är det ingen av barnen som har klagat utan tvärtom. Så skulle man ha det varje morgon :) Det har varit mysigt att ha dom hemma. Nu bor ju ingen kvar, men jag  missar det inte ändå. Jag sa trevlig lucia till mina kära katter som  inte har planer att varken lämna mig eller flytta hemifrån.  Dom är mina trogna fans dom små liven. Tror att vi ska somna om en stund , nu när vi får, katterna och jag :)  Luciakramar till er!

söndag 12 december 2010

Söndagsbio!

Jobbat heldag idag! Tog ett riktigt varmt bad när jag kom hem för att tina kroppen efter en riktigt kylig promenad i det nu svinkalla vintervädret. Sen iväg till bion där det visade sig att halva släkten skulle se samma film. Vi gör ofta saker tillsammans som säkert våra respektive inte kunnat missa. Men det här var inte planerat. Filmen vi såg heter "Svinalängorna".  Var lite orolig innan filmen för att jag läst en annan blogg om en tjej som sett denna film.

Hon ångrade sig att hon sett den på bio för den gav henne både panikångest och andra besvär. Eftersom jag nu har haft panikångest så visste jag inte vad som väntade mig och blev lite obehaglig till mods . Alla bär vi på olika ryggsäckar av alla de slag så reaktionerna blir ju olika. Nu gick det ju bra men hade nog inte kunnat sett den när jag mådde som sämst.

Filmen var otroligt bra men också stundom väldigt obehaglig och ledsam. En "tung" film med mycket sorg och glädjestunder kan jag summera den som. Det handlade om en finsk familj och deras familjeliv med alkoholen i centrum.  Tragiskt att barn ska behöva uppleva sådant och den oro dom känner. Att inte veta vad som väntar en när man kommer hem från skolan mm. Det som var kul var  att man fick se filmen i olika tidsperioder. Slutet av 60-tal med början av 70, för att efter en stund vara inne i nutid. Eftersom jag nu är själv från Finland så kan jag inte låta bli att tänka om att det är så här  man ser oss som kommer därifrån ? Hoppas inte , för detta finns även i Svenska familjer.

Ja, detta är en film att tänka på och bära med sig!  Känner igen mig själv i filmen det här med att ta hand om sitt syskon, min tvillingbror. Det här är en film som berör oss  alla även om man känner att det är långt ifrån sitt eget eller andras liv som man känner. Så här är det många som har det, tyvärr!  Se den!  Några tårar fälldes i biosalongen och även från mig.  Söndagskramar till er som läser. 

lördag 11 december 2010

Lördagsgodis!

Har sovit en stund framför tv:n efter att ha ätit "riktig" Kinamat! Det är så det ska smaka. Inga konstigheter bara jättegott! Har inte lyckats äta varken Kinamat el kebab i Stockholm som är ätlig! Men i E-tuna vet dom hur det ska smaka, bara så mycket bättre :) Har man ätit mat så ska man också äta efterrätt....det blir allt möjligt gott från kiosken. Får väl trösta mig med det eftersom jag ska jobba imorgonbitti när många får sova. Glöm nu inte att titta på sista avsnittet av "så mycket bättre" ikväll ! Sista avsnittet!  Ha en skön trevlig lördagkväll, kramar från soffan!

Orka!

Sitter på hotellrummet på Comfort. Hur ska jag orka ta mig hem. Önskar just nu att jag var i Eskilstuna och bara slänga mig i sängen. Ne, krafttag nu....Hej då Stockholm, jag har haft en jätte trevlig kväll med döttrarna i Globen. Det var lika mäktigt som jag hade föreställt mig. Ha en skön söndag :)

fredag 10 december 2010

Kina!

Har tagit mig till Stockholm med dotter Sandra på väg till Globen och finalen av Idol. Vi checkade in på hotell  Comfort. Mötte upp Simone the second daughter in Stockholm. Sandra och jag begav oss mot staden för lite ärenden. Vi gick förbi Buttricks och jag kände att dit måste jag . Kommer inte ihåg hur många år sedan jag var där sist. Tanken som kommer upp när man eller vi är där inne. En stor fest måste styras upp , viket tema som helst bara att folk får välja hur dom vill se ut, haha

HUR KUL, skulle inte det vara? Härliga vida klänningar, slipsar med roliga motiv och effekter. Såg något som jag skulle vilja ha....ögonmasker med och utan pinnar! Fan, vad häftigt! Vi får väl se när jag fyller 50 :)

Efter alla butiker gick vi till en Kina restaurang, bra så! Vi beställde mat och varsin öl. Bra så....fortfarande! Maten kom in och jag var tveksam först till "looken" på maten och sen upplägget! Tanken i mitt huvud var direkt att detta är ingen OK restaurang! Efter att ha ätit några tuggor , var jag bara TVUNGEN att klaga! Dotter höll med men tyckte det var pinsamt i detta läge. Va! För mig är det inte ett dugg pinsamt, det ska klagas om det inte gillas! Vi betalar stora summor för att gå ut och äta, klaga för fan om du inte tycker maten är bra tillgjord. Jag skäms aldrig, och det får man tillbaka....många ggr om!

Dom frågade om jag ville ha kompensation, SJÄLVKLART att jag ville. Han erbjöd att betala  bara halva maten.....men då känner han inte mig. Mitt svar var: Tänker inte betala ett dugg mer en min öl! Hans svar var: OK! Varför skulle man?

Skitsamma nu....nu laddar vi för Globen! Dotter säger att jag beter mig som ett barn på julafton....och JA.....det gör jag fan! Ser fram emot den här kvällen och tycker att det kommer att bli en upplevelse om man gillar Idol el inte! Jag har ensamtid med mina kära döttrar ikväll och tycker att kvällen kommer att bli super.....dom är ju med....mina allra....allra bästa vänner i Världen....sonen ska inte glömmas, älskar dom alla! Skulle jag vara någonting utan dom....Ja kanske, men tveksamt! :) Kramar till en härlig fredagskväll ni som läser!

Nu drar vi till Globen!

Och går på idolfinal!

torsdag 9 december 2010

Pinsamt värre!

Tittade på " Bonde söker fru " igår! Förnedringstv är precis vad det är! Vilka har dom egentligen valt ut i år?  Detta  år blir det extra fokusering på vad dom säger och hur dom ser ut. Ett av paren skulle på date med champangeprovning. Karln hade ialf vett att slänga på sig en kavaj när han gick ur bilen. MEN....hur såg hon ut??? Han blev besviken att hon inte hade en klänning på sig som han hade hoppats. Men han tyckte  ändå att hon var fin och det spelade egentligen ingen roll vad hon hade på sig! JO.....det tyckte jag!!! Hur i hellskotta kan man ha samma kläder som i ladugården? Hon hade ett par aprikosfärgade kortbyxor och en gul gammal t-shirt.

Kunde knappt titta, det var bland det värsta jag sett. Jag tror att hon har glömt att hon har ett tv-team efter sig, eller så förstår hon inte bättre. Jag tyckte det var taskigt mot hennes sällskap att inte bry sig ett dugg. Tv bara jublar, oj vilka tittarsiffror....ju värre dessto bättre :(  Och han pratar så fint om henne i kameran men till henne säger han inte mycket. Och om han råkar säga något av värde så rycker hon lite på axlarna och säger : jaha...el ingenting. Det är fruktansvärt pinsamt!
Normalt skäms jag inte för andra men det här är ju bottennapp av högsta rang!

En annan kille i programmet har 3 tjejer kvar som inte vill stanna någon av dom. Istf att fråga : vill du vara kvar med mig på gården, så måste han fråga : är det någon som vill vara kvar överhuvudtaget...SNÄLLA! Det blev för mycket för honom stackaren så han grät öppet i tv.  Om han hade tänkt från början att han måste behandla tjejerna på gården lite annorlunda än djuren på gården så kanske utgången hade sett bättre ut.

Vad vet jag! Ingen vill stanna? Vad gör man? Trollar bort sig själv, skulle jag ha gjort! Nu måste jag ju bara se nästa avsnitt. Kommer killen att gråta sig igenom nästa avsnitt? Kommer tjejen att byta kläder inför andra dejter? Frågorna är många. Det visar sig , kan det bli bättre? Tveksamt :) Kram och ha en bra torsdagskväll :)

tisdag 7 december 2010

Att sakna!

Idag är det 13 år sedan min sambos son dog i en bilolycka i USA! Han blev 17 år och 9 dagar! Smärtan min sambo känner sen den dagen det hände är obeskrivlig. Hur kan man överleva sina barns död? Tanken är hemsk, dom ska ju bara finnas där. Livet är skört och tur är väl att man inte vet något om framtiden.

 För några veckor sedan dog en vän till mig hastigt. Jag tänker på honom varje dag och skulle gärna vilja gå  på hans begravning men jag känner att jag inte klarar det. Jag tror han vet att jag tänker på honom och ser mig när han sitter på sitt vita moln.

Människor dör och det enda som känns acceptabelt  är när man dör av ålder. Alla ska bli gamla och ingen ska dö i varken olyckor eller sjukdomar. Men så är det ju inte.  Vi får leva här och nu, vi har ingen aning om vad som väntar oss. Livet är inte långt och tiden rusar iväg. Så är det att leva..... gör nu det bästa av det, kramar

Anton!

Min minsting fyller 18 år idag! Han bor i Åre men kommer hem till jul! Grattis på födelsedag käre son!

Skitdag!

Har precis suttit och skrivit ett inlägg en hel timme. Plötsligt försvann ALLT! Jag gråter :(

söndag 5 december 2010

En ganska onödig pryl!

Finns inga direkta önskemål på julklappar som vanligt! Jo, faktiskt en som jag skulle vilja ha av ren bekvämlighet.  Varje år säger vi att vi inte ska köpa några men så blir det något ialf. Jag älskar att ge bort presenter men överraskningar är inte helt fel, skulle ju inte vägra att ta emot om jag skulle få en.


Kan inte låta bli att tänka tillbaka när barnen var små. Sandra älskade julklappar och slet upp sina paket medans Simone samlade allt i en hög på golvet och tog tid på sig. Simone pillade upp tejpen försiktigt så att pappret inte skulle bli förstört.  Sen vek hon alla papper fint för att spara dom. Sandra var då redan i upplösnings tillstånd när det tog sån himla tid. - Vad väntade hon på, det är väl bara att öppna! Anton önskade sig aldrig något fast jag ville att han skulle skriva en önskelista. Det gjorde det ännu svårare att gissa sig till vad han ville ha.  Men det blev alltid bra i slutänden :)

Den julklappen som jag skulle vilja ha men vet med säkerhet att jag inte kommer att få är en slags handdator som kommit ut på marknaden.  Istället för att köpa böcker så kan man ladda ner dom på en minidator och skrolla istf att bläddra. Det är en av anledningar att jag inte läser böcker så ofta. Jag får kramp i fingrarna och sendrag av att hålla i en bok. Jättejobbigt faktiskt! Vilket världsproblem, va!

Jag tror att en sån här läsplatta  går på en 8000 papp, faktiskt onödigt dyr, hehe men idèn är ju suverän! Sätter ut en bild så får ni titta på underverket :)  Söndagskramar från sängen :))

Huvudstaden!

Denna lördag  4/12  spenderades i Stockholm! Syrran Paula och jag tog tåget på förmiddagen! Började med att äta en hamburgare på Max för att sen inhandla lite vin. Sa  hej till Simone på hotellet och lämnade våra påsar. Vi tog oss mot "plattan" och Stadsteatern för att se Strindbergs " Fadern" med Kjell Bergkvist! Föreställningen var 2,5 timmar inkl paus. Tog ett glas vin i pausen , det glaset kostade mer än min vinare som jag köpte på bolaget :) Men det är ju så det är! Tyckte pjäsen var riktigt bra men stundtals lite långsam. Sandra mötte upp oss efteråt. Vi tog tunnelbanan mot fridhemsplan för att hälsa på Simone & Henke. Riktigt mysigt har dom fått,  halllampan dom köpt var grymt snygg! Vi blev bjudna på goda ostar och kex, mums! Syrran och jag tog en taxi till centralen för att sedan ta oss hem med tåget. Inga förseningar el signalfel, hehe

Fick besök av min kompis Maria. Vi åt och spelade lite musik. Tiden gick så himla fort så det blev ingen utgång. Bra var väl det, var nog tröttare än jag trodde. Vi hade en trevlig stund, alltid roligt att träffa henne. När hon hade gått somnade jag ovaggat och välbehövligt. :)  Ps! Tycker Kjell Bergqvist är riktigt snygg :)

torsdag 2 december 2010

Idol!


Ville så gärna ha med mig båda döttrarna på Idolfinalen i globen! Tänkte att man kan ju inte få mer en ett nej, så jag ringde till den trevliga killen Erik som ringt upp mig tidigare! Jag la på den sammetslena rösten och frågade snällt om vi kunde få komma alla 3. Han kunde förstås inte lova något eftersom platserna var begränsade. Igår ringde han upp mig och sa att han ville gärna träffa mig och BÅDA mina döttrar!!! Tjooho...jag blev jätteglad! Det kommer att bli kanonkul i Globen nästa fredag :) Det lönar sig att fråga :)

En eller två?

Sitter och tänker på det här med förhållande. Är det av egoism vi väljer ett samboförhållande eller är det för att det ser bäst ut i allmänhet?  Hur många förhållande fungerar för att inte tala om giftemål ?. Man är två individer som ska lära känna varann på kort intensiv tid kanske, och redan då borde man förstå att det kommer att bli meningskiljaktigheter.  Kär!  Jag det är man ju när man fattar tycke för en annan människa, när man känner att det pirrar i magen och man har svårt att koncentrera sig och t.o.m äta. Man svävar på moln och alla eventuella varningssignaler går en snabbt förbi. Man har ju blivit bestulen på en del av sitt hjärta och plötsligt delar man det med en annan människa. Den personen har inte några speciella brister och du kan ligga brevid och bara titta på honom/henne i timmar. Tiden står liksom still och inför vänner blir man tråkig när man hellre vill vara hemma och låsa in sig med sin partner. Jag brukar ge det ett par månader.

Efter den tiden hör man och ser saker som man aldrig har reflekterat över tidigare. Faaan, vad han smaskar! Som ett exempel! Det hörde man då också i början men man brydde sig inte för man var uppslukad av att bara vara. Man såg honom som i ett skimmer av guld och allt var bara så ok! Man börjar irritera sig på saker, han kanske alltid har gjort så men nu känns det inte riktigt ok. Varför är det så? Man kanske bråkar och säger sårande ord till varann, den tanken fanns inte där från början. Jag säger inte att så är alltid fallet men gör man inte sig till för varann för att visa upp sina allra bästa sidor? Klart man gör, annars skulle väl ingen vilja ha en, eller?  Många förhållande låter så problemfria men så hör man plötskigt att två personer som man aldrig trodde, ska separera! Ja, det är just det! Man pratar inte om sina problem, ingen har med dom att göra, men så mår man som man mår också. Man ska vara rädda om varann och inte ta varann för givet, en dag kanske man inte finns där längre och då är det banne mig försent! Här och just nu ska vi vara, se vad du har och behandla ditt förhållande med respekt och kärlek, det tror jag är ett bra recept!  När gav du din "fru" en blomma sist? Eller kanske en oförväntad kram el en komplimang? Testa, lovar att det uppskattas, kramar

onsdag 1 december 2010

Gemenskap!

Haft en soft dag på jobbet och fick skjuts efter jobbet av en arbetskamrat som skulle till stan. Slapp den där förbannade bussen i denna kyla. Jag lider inte så mycket egentligen utan tycker att det är behaglig luft att inandas. Det är att åka buss som jag ogillar :(  När jag ändå var nere i staden passade jag på att köpa ett snyggt armband och halsband på Bik Bok. Nu kommer jag att glänsa i Globen, haha!  Det är så himla roligt att köpa något till sig själv när man mest behöver det.  Lite tröst liksom för allt som varit.

Hade en tanke idag, tänk om jag kunnat hålla mig om Idolfinalen och bara sagt till mina döttrar att dom skulle ta ledigt och svida om till något snyggt och bara överraskat :) Men, jag är tyvärr inte så`n, jag måste bara berätta direkt, kan inte hålla mig, haha. Skulle aldrig kunna hålla truten om jag vann en massa pengar heller. Har ju knappt kunnat hålla mig vad det gäller både presenter och julklappar! Nee, just då ska det ske...i det rätta ögonblicket!

Jag är urusel på överraskningar, jag spricker om jag inte får berätta el så måste jag typ sövas ner. Blir som ett barn på nytt när jag har något att säga, det måste bara ur, om det inte är i förtroeende förstås...då är det en annan sak.

Bjöd över syrrorna och ena syrrans kille Tony ikväll bara sådär spontant!  Kul, dom kom över och jag bjöd på lite rödvin och öl. Det fanns glögg också, den nya med saffran som jag tycker är riktigt god. Det kallar jag gemenskap, att kunna träffas familja bara sådär.....det är så vi är Jansson-klanen, spontana och huldande :)

Folk är välkomna och blir varmt mottagna i våran släkt....och kul har vi när vi gör saker....alla ska vara med, ingen lämnas utanför...så är det bara! Heja släkten!!! Kram på er :)