torsdag 31 mars 2011

Studentpresent!

Sonen Anton tar nu studenten i maj! Då ska vi ta oss till Åre. Vi som ska åka ska ta natt tåget dit, delvis att resan är lite jobbig och för att man kan sova sig igenom den. En av döttrarna har bokat för oss alla, jag har bara ett problem. Jag och min sambo måste dela sovkupé med mitt X. Okey, döttrarna och resp är med men ändå. Vet inte om jag fixar det. Jag verkligen vill inte vara i samma kupé som han. Varje gång jag tänker på det så reser sig hårstråna på armarna.
Jag VET att han snarkar, kommer inte att stå ut. Det är inte bara det...vi har inte delat sovrum på 15 år och nu ska vi plötsligt göra det. Min sambos inställning har jag ingen aning om men jag tror inte heller han kommer att jubla. Vet inte om ni förstår hur jag tänker, jag vet bara att kroppen skriker nej!

Jag får ta med mig kudden och sätta mig i Bistron, ja så får det bli, någon annan tanke finns inte nu.


Anton har önskat sig kockknivar i student present. Det finns många sorters svindyra knivar att välja på men han skulle ta reda på vilken han ville ha. Eftersom han provat en massa olika så vet han säkert vilken som passar honom. Han lämnade en kniv hemma senast , som jag tycker är "min" allra bästa kniv i min låda. - Jasså den skit kniven: sa han, haha....ja det finns säkert bättre men den duger åt mig.



Det intressanta är att han sa själv att han skulle bli kock när han var 9 år och så blev det! Grattis i förväg min son, vi kommer i Maj med tåget. Oavsett om jag tillbringar resan i bistron eller i kupe´n så ses vi garanterat :)


Jag ser fram emot många goda, fina måltider framöver :)

måndag 28 mars 2011

Misslyckad?

Var så stolt över mig själv när jag slutade röka. Det blev hela 2 månader utan cigg. När viktökningen började närma sig 10 kg så fick jag nog. Jag vet att jag har ätit mer och vräkt i mig godis. Då fick det banne mig vara nog. Jag vet också att man måste ge det tiden men jag blev ärligt "deppig" och orkeslös.

Läste att ju fler cigg man röker när man är rökare desto mer går man upp när man slutar. Det stämmer ju på mig. Har inte tagit upp rökningen på samma nivå som förut, röker max 4 om dagen. Har redan märkt att magsäcken har krympt och jag äter mycket mindre, blir fortare mätt och inte så förtjust i sötsaker. Har gått ner några kilo och tanken är att inte bli den rökare jag var förut, vill ju inte röka.

Jag ska försöka att inte se det som ett misslyckande utan gå ner lite och röka mindre och försöka hålla vikten. Jag vill ju vara glad i sommar och inte stänga in mig för att jag vantrivs med mig själv. Vägrar köpa en "större garderob" vill ju ha mina kläder som jag tycker om. jag gick upp nästan 10 kg på 6 veckor och 4,5 kilo under graviditeten med sonen ( han vägde över 4 kg & det var ju 19 år sedan) Jag skiter i vad andra väger men jag vill inte, omställningen blev för stor!
Kan det inte bara gå " min väg"?

söndag 27 mars 2011

Invigning !

Mycket trevlig kväll på Papas Tapas! Vi skålade och sjöng, blev bjudna på mat, öl och vin! Stämningen var på topp hela kvällen! Det kommer att bli super att sitta där i sommar med öppna rutor.

onsdag 23 mars 2011

Eskilstuna teater!

Då är det då dags då! Sambon och jag går ut och äter innan det är dags för ståupparen Johan Glans. Ser fram emot kvällen :) Vad jag tyckte får ni veta när jag sett det! :))

lördag 19 mars 2011

Lördagkvällen blir lugn, liksom fredagskvällen!

Tjenare! Eller "senare" säger dom som bryter på finska. Kvällen blir lugn här, gårdagen var ännu lugnare! Kan var förbaskat skönt! Tror jag gör ett bra val om jag lyssnar på kroppen. Det finns bättre dagar, absolut!

Har precis slängt på en panna kaffe och syrran kommer över. Till det kommer vi att avnjuta en Baileys, gott gotti gott gott! En liten "hutt" till kaffet är aldrig fel.

Imorgon är en annan dag som vi alla vet, då ska jag ut på en promenad om solen visar sig, den har gjort det flera ggr nu, gillar det! Nu blir det film, vilken vet jag inte än, men titta ska jag :) Ha en bra lördagkväll ni som läser...nu är kaffet klart! :))

fredag 18 mars 2011

OJ! Jag har glömt att blogga!

Vad händer? Jag har inte bloggat!  Det har sina orsaker, så är det bara! Klockan är nu snart 04.00 fredag morgon. Har varit ute och ätit och tagit någon öl. MEN...jag kan inte sova! Somnar jätte sent/tidigt för att sen vakna, TOK- tidigt! Fattar att jag behöver mer sömn än så , så jag somnar om och känner mig medvetslös när jag blir väckt runt 12, 12.30!


Först är man alltså tokpigg för att sen bli toktrött! Det är något fel på mig!

Men! Ska försöka hitta en rytm...men när, vet jag inte! Har sovit ca 4 timmar /natt dom senaste åren, utan att sova på dagen. Men nu är det alltså förändrat, fortfarande morgonpigg efter en halv natt vaken för att sedan besluta mig för att somna om.

Jag blir ALLTID väckt! Är det inte av telefonen så är det någon som knackar på dörren eller något liknande.Detta gör mig totalt slut... varför får jag ALDRIG sova tills jag vaknar, dom få timmarna som jag sover?

Detta gör mig sjukt trött! Enormt trött! Jag behöver min skönhetssömn som alla andra :)
Hittade då denna passade bild från "google"! Snälla, låt mig sova, annars blir jag en "TIGER"!

Tack för denna dag, nu ska jag sova! Kramar!

lördag 12 mars 2011

Olivolja!

Sist jag var hos frissan så gav hon mig ett tips på vad man kunde göra om man har väldigt torrt hår. Hon sa att jag skulle ta vanlig olivolja och ha i håret. Jag har googlat lite på det och delar med mig lite av vad jag hittat!

Ställ ner en flaska olivolja i varmt vatten så att oljan blir lättare att massera in. Massera in oljan i håret och linda en handduk runt håret och sitt en timme.  Oljan kan sedan tvättas bort med några noggranna schamponeringar. Massera håret ordentligt med en handduk. Eftersom håret fortfarande kan vara lite oljigt är det bra att göra detta när man inte ska göra något särskilt. Efter några timmar eller på morgonen så ska det sista av oljan sugits upp.

Man kan också tillsätta lite olivolja till ditt vanliga balsam om man inte vill göra en hel inpackning.
Olivolja och strösocker blir också en utmärkt bodyscrub. Man kan också göra sin egen handkräm;
2tsk olivolja
1tsk florsocker

Ett annat tips för torr hårbotten; Koka upp vatten och ha i kamomillte (starkt) Tvätta håret med lösningen, kan också göras på morgonen efter en oljeinpackningen kvällen innan. Det behöver inte tvättas ur utan torka bara med en handduk. Kamomill lugnar en irriterad hårbotten det ger även lyster till ljust hår.




Recept på en hårinpackning med frukt; 1/2 avokado
                                                             1/2 banan
                                                             1 msk olivolja

                                             Massera in ordentligt och låt verka i 30 minuter innan du tvättar ut det.   Många använder en ekologisk olivolja för att den ska vara så ren som möjligt eller Änglamarks för att den doftar gott. Man kan också använda olivolja för att undvika svamp om man har torra slemhinnor.

Ja, det verkar finnas hur mycket tips som helst. Jag har inte provat själv men enligt alla som har ska det vara det bästa. Återkommer efter jag provat, värt att prova. Ha en bra lördag alla! Kram

fredag 11 mars 2011

Konstnärsådra?

Jag skulle vilja ta upp det här med målning och skapande. När barnen var små så tog jag ofta med dom till "Gästis". Det var ett ställe som man kunde tillbringa timmar på. Vi drejade och gjorde alla möjliga lerfigurer. Jag tecknade också ganska mycket som yngre, varför händer det aldrig idag! Kanske tar upp intresset någon dag. Jag skulle börja tillverka silver smycken, det har inte blivit av heller. Har gått på akvarellkurser, texningskurs, ja allt möjligt, tycker ju det är så himla kul. Skyllde på barnen när dom var små att jag inte kom hemifrån. Nu bor ju ingen hemma, vem ska jag skylla på nu? Skärpning, Jansson!

(Den här gjorde jag på Gästis för ca 20 år sedan)

torsdag 10 mars 2011

Trevlig kväll!

Simone kom på besök idag från Stockholm. Hon ska åka med sin pappa till Åre imorgon för att hälsa på Anton. Jag , Simone & Sandra gick ner på stan. Jag bjöd på ett cornermål innan vi tog en promenad hem till Mats Röstberg & Tuula.


  Tuula och Mats hade gjort det så fint med ljus. Simone & jag gick till bastun, det var länge sen sist man badade. Fasen vad skönt det var, vi var nog där i ca 1 timme.











Efter bastun gick nästa gäng ner, vi tittade då på" Kings speach", riktigt bra film.




När bastuparet kom tillbaka drack vi te , varm choklad och goda smörgåsar.                                                                
                                                                                                             Simone i bastun :)



Tack för en skön & trevlig torsdagskväll, det satt fint!

onsdag 9 mars 2011

Walk in closet!

Jag bara älskar garderober som man kan vistas i. Googlade runt och kom in på en blogg som tillhör Birgitta Arvidsdotter i Västra Götaland. Hennes bilder är fantastiska och inredningen är enaslående. Bloggen heter " Tidlös design - bli inspirerad. Eftersom jag inte vet hur man länkar till hennes blogg så visar jag några fina bilder som jag lånat av henne. Om du är intresserad av flera ideér så gå in på hennes blogg. Här kommer en drömgarderob från hennes sida...Walk in closet!












Wow, jag vill ha!!! ( alla bilder är hämtade från "Tidlös design-bli inspirerad" )


tisdag 8 mars 2011

Semlor & Kvinnodagen!

Semlor ser ju så gott ut men tillhör inte min favorit! Firade denna dag med att äta en bit smörgåstårta från Janelings café. Firar också denna dag med att jag äntligen fått träffa en läkare som tagit mig på allvar. Fick en hel timme inne hos tant doktorn. Hon vred och vände på mig , gjorde några tester och tog en massa prover. Kom hem med ett läkarintyg på att jag har  "Myalgi"  ( muskelsmärta) och "Hyperesi" ( överkänslighet i huden).

Känns så bra att ha detta svart på vitt. Min sambo har alltid sagt att - " Dig kan man ju inte ta i utan att du skriker att det gör ont", ja just precis, det är precis vad det gör. Har lidit av denna smärta över 10 år, nu räcker det. Ska även få ingå i en rehabgrupp som ska hjälpa mig till ett bättre liv.

Brukar inte direkt klaga och det här är en smärta som inte syns utåt, tur att man har sina bättre dagar också. Jag känner mig glad i eländet att ha kommit så här långt. Har sökt tidigare och alltid fallit tillbaka till ruta 1. Man måste helt enkelt träffa rätt läkare, så är det.













Tänk om det vore så att "ett rött äpple" håller doktorn borta! Men så är det ju inte :) Ha en fortsatt trevlig kväll, jag ska ha det :)

( bilderna är hämtade från Google)

måndag 7 mars 2011

Att våga ta konflikter!

Hittade ett inlägg i söndagsbilagan till Expressen. Psykologen Maria Farm skriver om att våga ta konflikter . Hon menar att vi har mycket att vinna på det här. Genom att våga ta konflikter så visar man sin integritet. Andra personer lär känna dig och dina gränser, och vet vad du är känslig för och reagerar på.

I en relation kan det gemensamma handla om att besvara kärleken och för att göra det behöver man respekt för varandra. Det handlar om att ge varandra lika mycket tid och utrymme och att båda ser vad den andre behöver för att må bra. - Genom att bråka lär man sig också vad den andre är känslig för och hur man ska undvika konflikter på sikt.

Maria Farm menar att det är många som undviker att säga sin mening för att de är rädda för konflikter. Man är rädd för att den andra ska visa ilska, eftersom det ger en stark känsla av obehag. Om man har en väldigt stark konflikträdsla så hör det oftast ihop med låg självkänsla.
Bråka- och du får en bättre plats i flocken.

Tack Maria för dom orden :) Ps: jag måste ha en jäkla bra självkänsla, haha

söndag 6 mars 2011

Kulturella inslag!

Detta år kommer att bli ett riktigt kulturår! Älskar teater och det som sker på scenen, det är live och det som går fel går fel och klipps inte bort som på film. Jag tycker det är fantastiskt att dom som står där kommer ihåg vad dom ska säga och göra.

Nu har jag precis bokat "Stand up" med Johan Glans på Eskilstuna teater. Gillar killen och hans sköna dialekt. Det ska bli riktigt skojigt att mitt i veckan 23/3 få lyssna på denna man.


Har tidigare i år varit på "Rut & Ragnar" och även "Fadern" som båda gick på Stadsteatern i Stockholm.

Den 11/5  är en annan föreställning bokad " Mormors svarta ögon" som visas på Dramaten i Stockholm, en skildring av det Finska vinterkriget, flytten till Sverige . Det är inte bara  historien om invandrarhat och historien mellan två länder, utan också om trångboddhet och fattigdom. Många kom på 60-talet för att arbeta i Sverige med sina familjer. Tanken var att återvända därför var det många som inte lärde sig Svenska. Finnarna slet som djur och fick svenskarna att framstå som veklingar.

Vissa tog beslutet av att tala svenska för att barnen skulle slippa oket av finskan och tog sig ett äkta svenskt namn. Och på toa hängde fotot av hjälten  Tage Erlander. Ser fram emot en bit närhistoria som trollbinder. Verkar vara en stark föreställning.

fredag 4 mars 2011

Döttrarna hemma på middag!

Riktigt trevlig kväll med god oxfilé middag och vin igår! Alltid så kul när barnen kommer och besöker sin "gamla" mamma, hehe. Vi började med att gå ner på stan. Köpte kläder till Sandra och Simone, jag bara älskar att ge bort saker och köpa något som personen vill ha. Köpte några snygga plagg även till mig!

Vi inhandlade vin och mat till kvällen och tog oss hemåt. Känns som "förr i tiden" när dom är hemma, det blir som "hänt i veckan" när man får höra vad som hänt runt omkring på olika fronter. Jag bara älskar att lyssna. Ja, prata kan vi allihop, nästan i munnen på varandra. Tjejerna gick över till sin moster  och Tony någon timme, när dom sen kom tillbaka (med Tony) så gick vi till Grappa. Vi hann till Royal Oak en stund också tills dom stängde.


Hemgången tog tid, fy så jobbigt det är att traska, men hem kom vi :) Tack för en trevlig kväll...det måste vi bara göra om....snart!

Det var ganska halt när vi gick hem, eller? Hahahaha Simone bjöd på bilden !




Man kan inte annat än skratta :)))

onsdag 2 mars 2011

Sjukt trött!

Säger bara trött, helt slut, katastrof! Brukar vara morgonpigg och natt människa! Är just nu inget av dom. Är bara så himla trött! Är det den här långa vintern eller vad? Känner mig tung i kroppen och orken är slut efter en arbetsdag. Kunde sluta lite tidigare idag och passade då på att städa hemma, annars hade jag aldrig orkat. Ne, nu får det banne mig bli vår, solen...jag behöver solen för att överleva!

Längtar efter sängen, dit ska jag ta mig nu...måste bli piggare!