fredag 29 april 2011

Tingsgården Eskilstuna!

Ikväll blev det mat på Tingsgården i solen. Solen sken men det blev riktigt kyligt efter en stund. Hade tänkt att sätta mig på " Bakfickan" som tillhör Tingsgården. Den delen öppnar inte förrän 11/5 så vi satt oss på uteserveringen på "bryggan".


Lite öde var det just på den delen men snart så sitter man i den sköna soffan och avnjuter en bit mat och en öl.


Tingsgården är vackert men tycker personligen att dom har förstört uteserveringen med någon typ av plast som ska vara som någon slags vindskydd.Fruktansvärt fult rent ut sagt. Tycker att det är konstigt att det får sitta kvar eftersom det förstör utsikten och man känner sig "inplastad".


Gick Köpmangatan hem och såg " Big Mamas" framtida uteservering. Hm....hur tänkte dom nu??? Vet inte om jag vågar sitta där om en bil kommer i 100 knyck! Trodde först att en byggnadsställning ramlat ner eller något!


Gillar uteserveringar men den här verkar lite malplacerad :)

Har jag sagt att jag har en passion för järngrindar :)) Tittar man riktigt noga på dom så ser man det fina arbetet som tillverkaren har lagt ner.
Det finns enkla grindar och grindar som är riktigt fint snidade. Tur att jag har en grind att passera varje dag jag kommer hem.

Ha en trevlig fredagskväll, för mig blir det en lugn nykter kväll i soffan ska jobba tidigt i morgon. Jag skålade igår så det går ingen nöd på mig alls :)))

Fredagskram :)

Vackra Eskilstuna!

Man underskattar sin stad många ggr, helt klart! Jag skulle bli förbannad på mig själv om jag glömt kameran hemma en sådan här dag som Eskilstuna är som vackrast. Jag säger bara....ohh....sätt en ram runt Söder så har man den vackraste tavlan.

Bilder över Köpmangatan.






Forsparken mot söder!

torsdag 28 april 2011

Solen....ledigt...semester!

Behöver ledigt just nu! Denna vecka jobbar jag 5 dagar av 7, alltså ledig dag imorgon och jobbar hela helgen! Helt ok egentligen men det är bara det att jag är trött, slut och tacksam :)))

Tacksam för att det är snart sommar och att det kunde varit värre! Syrran ringde efter jobbet och höll en plats till mig på Café Sylvia, den var given , trots tröttheten. En bira och charktallrik slank ner i solen. Helt underbart att sitta där och se och prata med alla underbara människor som har sina vägar förbi.


Ett under är att det inte sker en typ av avåkning eller krock! Vi som sitter på " bänken" är ju ett "störande moment" eller vad man ska säga! Störande menar jag med att vi pratar vinkar och får uppmärksamhet i vardagen en eftermiddag. En eftermiddag som många vill ha men kanske inte hinner eller kan.  Men jag tar mig den tiden, för den är viktig för mig...bara att se folk gör mig glad!


Café Sylvia ligger precis i en "sväng" uppåt under järnvägsbron. Dålig sikt men bra läge :)


Ja, ni ser! Bilden är nästan identisk med den första  men enda skillnaden är att" Mariestaden" har tillkommit:)


Avslutar med en rysarbild av råttan som katten hade lagt på min ryggsäck imorse när jag skulle till jobbet! JAG GRÅTER......varför??? Ge mig något annat en naturens djur....snälla :))) Kram på er!

söndag 24 april 2011

Helt slut!

Tuff men en jättebra påskhelg med utgång och sällskapsspel, grill utomhus med döttrarna och respektive. Nu är jag slut och måste sova. Arbetsdag imorgon (måndag)! Fler bilder kommer! Godnatt!

tisdag 19 april 2011

Premiär!

Ahh, äntligen! Första ölen och chevre toasten på Café Sylvias uteservering i Eskilstuna! Detta trevliga ställe ligger precis vid ån och inte många meter från min bostad. Helt underbart att sitta där och titta på folk som går, springer, cyklar, joggar,bilar och rör sig. Det händer alltid något av värde :)



Hade ingen kamera med mig så jag tog bilden från nätet! God mat och alltid någon man känner. Läget är perfekt och trivsamt. Här kommer som vanligt att tillbringas många timmar i sommar. Åh, vad jag har längtat efter denna värme. Nu kör vi.....

söndag 17 april 2011

Igelkotten har återvänt!

Satt på gården och solade i dag mellan mina arbetspass. Plötsligt fick jag då se den söta igelkotten som "bor" någonstans runt gården på söder. Den låg först på sidan och sov, trodde den var sjuk men hämtade lite ost och den blev hur pigg som helst! Den låg tydligen bara och sov i solen för det var riktigt varmt idag där det var lä. Jag sprang givetvis in och hämtade kameran och tog några bilder.

Den var ganska orädd och katterna är intresserade men reserverade. För ett par somrar sedan så sov min katt ute bredvid igelkotten. Efter en stund kom den inspringande som en oljad blixt och jag fattade inte vad det kunde vara. Katten hade en otrolig klåda och jag ringde veterinären som sa att den hade fått igelkotts -loppor. Dom trivs inte i kattens päls speciellt länge men tillräckligt länge för att katten skulle bli halvt galen, haha. Ja,jag tyckte synd om Wilma i det läget. Fasen vad det måste ha kliat.


Hoppas att Wilma har lärt sig något nu i sommar. Vill inte ha in varken loppor eller råttor. Ute-
djuren ska vara ute! :)) Så dé så!

onsdag 13 april 2011

Inte tid och för lite sömn!

Har inte skrivit på några dagar nu. Jag har fasen sovit på tok för lite och har haft för mycket att göra. Men jag känner i hela kroppen att jag inte har skrivit. Det "kliar i fingrarna" och huvudet är fullt av saker och bokstäver som måste ut.

Jag försöker somna men kl blir lätt 02:00 el 02:30 sen vaknar jag vid halv 4 och sen igen och igen. Somnar en stund innan kl ringer 05:15, ställer då om den till 05:50. Vilken nattsömn, värdelöst!

Jag är inte speciellt trött på jobbet men känner att jag måste och behöver sova mera. Ska i detta "nu", göra ett nytt försök att varva ner. Lycka till säger jag bara....godnatt och kram!

söndag 10 april 2011

Det är VÅR!

Äntligen, oh vad jag har längtat efter varmare väder! I går (lördag) gick jag ut ensam och utan mål med kameran runt halsen, en långpromenad :) Vädret var helt underbart och naturen och ljuset väckte hobby fotografen i mig.

Gick efter ån ner mot staden! Fåglarna kvittrade och jag träffade olika människor på vägen som jag pratade med. Åt på stan och gick bargatan ner och såg ett par vänner genom fönsterrutan på Grappa restaurangen. Jag drack ett glas vin med dom, kändes så där skönt. Ingen tid direkt att passa, ensam hemma och glad åt livet!


Tack för ett trevligt sällskap Ari & Annelie! Ni såg så fina ut där ni satt! Fortsatte min färd hemåt, det blåste ganska rejält, träffade på en annan vän som tog kort på mig, varför hade ingen sagt att mitt hår såg ut som ett yrväder, hahaha tänkte sätta ut kortet men ångrade mig i sista stund, hehe! Avslutar med en bild på naturen, kram på er!


Och till sist var jag då hemma!

                                                
                                               ( "Mitt hus på söder")

fredag 8 april 2011

Citat!

" Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen"  
  Källa: Otto Preminger.


" Jag körde hem men tog fel på hus och kolliderade med ett träd som inte finns på min tomt"  Ur: skadeanmälan till ett försäkringsbolag.

" Jag visste precis vad jag ville bli tills jag pratade med yrkesvägledaren"  Källa: okänd.

Bloggtorka just nu, ni fattar! :))))


onsdag 6 april 2011

Solen är här!

Åhh, det är så underbart att solen äntligen visar sig ofta. Är man inomhus och tittar ut så kan man tro att det redan är sommar. Man bli piggare, gladare, energin kommer snabbt tillbaka! ( Lånad bild)

Man läser att ozonskiktet är just nu ovanligt tunt, vilket oroar förstås. Man har ju längtat så mycket efter denna "vara"  men man bör givetvis tänka på detta.


Lite fakta om ozonskiktet:  Ozon är en form av syre som finns i skikt nära jorden och stratosfären. Ozonskiktet skyddar oss mot skadligt ultraviolett strålning från solen. Detta är väsentligt för att liv ska kunna finnas på jorden. Ozonskiktet  hotas förtunnas av alla utsläpp vi människor  ger ifrån oss. Utan ozonskiktet skulle vi ha fler sjukdomar som hudcancer och gråstarr och få rubbningar i immunförsvaret. (

(lånad bild)
Men det finns bra saker med solen också : Det ger oss värme och positiva känslor.
                                                                - Har antidepressiva egenskaper
                                                                - Ökar hjärnaktiviteten och stimulerar oss
                                                                - Lugnande egenskaper på våra sinnen
                                                                - D-vitaminproduktionen sätts igång av solens UVB-strålar.

Vi välkomnar solen och ljuset! Var rädda om er och sola med måtta :) Varma kramar!
                                                              

måndag 4 april 2011

Ordet "träna" ger mig träningsvärk!

Folk tränar och håller sig i form och det är ju jättebra. Jag har gjort mina tappra försök att börja och det slutar alltid med en bra anledning! För många år sedan började jag på ett mindre ställe. Det var jättekul och jag kände mig peppad. Tror jag var där 2 ggr sen tyckte jag det var för långt att ta mig dit.Finito!

Sen gick det några år och jag gjorde ett nytt försök! Detta var på jobbet i en källare. Jag tyckte då att jag inte hade den tiden att ta mig dit, sååå....det rann också ut i sanden. Efter ytterligare några år började jag i Vattenpalatset. Fick ett program efter min förmåga och styrka och jag kände mig åter igen peppad som tusan. Det var nu det skulle ske, eget träningskort och kläder inhandlade.

Det var då det hände! Magsjuka!!! Tränade inte då på ett tag eftersom jag ville återfå mina krafter. Väntar fortfarande att kraften ska komma så här 10 år senare, haha. Nee, jag tror inte det är något för mig. Jag håller mig i form ändå, hehe. Man kan ju alltid springa efter karlar nu när det blir varmare, det peppar ju ialf. Nee, man måste ha en stor "morot" för att det ska ske! Vem vet, det kanske finns gym på äldreboendet om jag flyttar dit ;))

Jag gillar det sköna med livet, att se folk som tränar gör mig anfådd och trött! Var sjuttsingen får ni energi ifrån, haha. Bra kämpat, ni där ute, jag ska vila i sommar, hahaha

söndag 3 april 2011

Söndagspromenad i konstens tecken!

(Fontänen " Arbetets ära & glädje " i Eskilstuna) med Stadshuset i bakgrunden!                                                  

Efter att ha legat nerbäddad i sängen nästan 4 dygn så beslutade jag mig för en stärkande promenad med systrarna. Jag har en sån förbannad hosta så jag vet varken ut eller in. Det blev inte bättre av utevistelsen men jag var tvungen att få lite miljöombyte och frisk luft. Regnet föll men det var på något sätt vackert ute. Allt blir så där blött och rent! Det var behaglig temperatur över 10 grader varmt.

( "Smederna" skulpturen)                                                                                                                    Passade på att ta med mig kameran. Jag tycker Eskilstuna är en väldigt vacker stad med dess konstverk av olika slag. Det är svårt att hitta fakta om våra monument i Eskilstuna. Googlar men svårhittat.


Det jag hittade om dessa två är att kvinnan kallas "Morgon" och mannen "Afton". Alltid lär man sig något nytt. Tänk vad lite många vet om sin egen stad, men det kanske är sådant som intresserar en när man blir en aning äldre.

Snödropparna hade tittat fram, det är nära nu....vår sköna vår! :) Ha en trevlig söndag ni som tittat hit!Kram

fredag 1 april 2011

Christer Lingströms kockknivar!

Sonen som tar studenten har ju önskat sig Eka kockknivar i present! Eftersom jag nu bor i Eskilstuna och har den turen att dom tillverkas här så passade jag på att ringa runt lite. Fabriken säljer inte till privatpersoner men dom länkade mig vidare till Rademarchersmedjorna. Jag ringde upp den trevlige knivsmeden Jan Peter Hammar . Jag sa att jag önskade mig kockknivar i serien " Christer Lingström".


Knivarna låg på priser mellan 895-995 kr /st. Jag vill ju ha alla fyra i en present förpackning och fick då priset 3780 - 10% vilket blev 3402 kr. Tänkte först beställa på nätet och det hade då kostat 4180 för en låda med 4 knivar. Det lönar sig att kolla runt! Så nu känns det riktigt najs att ha det fixat!

I present kartongen ligger : 1stor kockkniv
                                           1 liten kockkniv
                                           1 brödkniv
                                           1 allkniv
(Jan Peter till vänster)

Skaften är tillverkade av noga utvald Afrikansk bubinga som oljats för bästa hållbarhet & skönhet.
Bladet i Lingströms serien är av högvärdigt svenskt rostfritt kvalitetsstål. Knivarna kan också graveras eller lasergraveras mot en mindre kostnad. ( Lite info från nätet)  Dessa knivar är ett samarbete mellan Eka knivar & Christer Lingström !(Höger)

1 April!

Denna dag var tidigare en sådan dag som man höll sig på sin vakt. Folk försökte lura en till höger och vänster. Ibland gick man på det , ibland inte. Idag vet man inte vad som är sant och vad som är påhittat. Man blir liksom inte förvånad över något längre känns det som.


Jag kom att tänka på ett eget aprilskämt som jag kom på för flera år sedan. Jag hade varit skild några år och barnens pappa var väldigt bestämd med mat och sovtider och att det skulle vara lika hos oss båda. Jag sa till honom att det kan ju bli svårt att ha samma rutiner i 2 olika hem. Tiden gick och detta var ett känslig ämne att prata om.
Kom då på den förträffliga ide´n ! Bad min son ringa upp sin pappa ( hade jag ringt hade han slängt på luren under detta skämt) Anton sa att jag hade tackat ja till ett jobb i Stockholm och skulle sova borta 3 nätter i veckan. Det blev tyst ett tag sen hörde jag - Ja men pappa, vi vill, vi kommer att klara oss, mamma kommer ju hem då och då. Jag såg framför mig hur han vred sig av ilska och ville ha ensam vårdnad. Hur skulle det gå med maten och sovtiderna? Alla läxor? Små barn ensamma i lägenheten?

Oansvarigt, tanklös, idiot,mm är bara några saker han tyckte om mig! Han blev fullständigt vansinnig tills Anton sa APRIL APRIL... det blev tyst och jag kunde höra en lättnad från andra änden. Vi skrattade mycket åt detta men jag tror att deras pappa fortfarande kände sig en aning upprörd över samtalet. Det blev ett lyckat aprilskämt eftersom han är svårlurad. Tror att han aldrig glömmer det , haha
Så idag är det då just den 1 April! Får se om jag klurar ut något skojigt eller om jag låter dagen gå förbi! Det visar sig :)) Ha en "lurig" dag ni som läser!