söndag 31 juli 2011

Han har ännu inte fått ett namn!

Fick ett par bilder skickade till min telefon! Så här är han nu !

Född 2011-07-31 kl 08.55  Vikt: 4300g   Längd: 53 cm

Lillen & pappa Micke!

Grattis Elina & Micke!

Nu är ni föräldrar till en fin kille 4300gr 53 cm! Jag ser mycket Elina i lillkillen men han har Mickes mun :) Skönt att han nu äntligen kommit, vad vi har väntat! Bilder kommer när jag får tillåtelse att sätta in.


Välkommen till världen!



lördag 30 juli 2011

Stockholmsresan med döttrarna!

Saffransoppa med musslor, kräftor,& räkor! Vitlöksbröd.
Tog tåget med Sandra på torsdagen den 28/7. Vi möte upp Simone på hotellet där dom jobbar båda två. Vi väntade på stan till Simone slutade jobbet. Därefter gick vi till Kungshallen där jag fick min efterlängtade Saffransdoftande soppa!

Citronen uppskuren!

Hemma hos Simone drack jag Gin & Tonic och dom vin! Är så trött på vin just nu så jag valde ett annat alternativ. Riktigt gott!

Thai Boat i vattnet vis Skanstull!

Menyerna!

Tyckte om deras vattenglas!

Thaisoppa & Singhaöl!

Jag och döttrarna Simone & Sandra!


Blev förtjust i glasen!

ThaiBoat!
Jättemysigt ställe att äta på , dock en nackdel att det smågungade under mina fötter och efter ett tag fick jag en sjösjuk känsla. Men längre fram i båten, fastlandet så upphörde det!

Vidare under kvällen skulle vi till Orangeriet, det visade sig att dom stängde kl 24.00 :( Det var tråkigt men vi fortsatte in mot staden!
Vi gick till "Lokal" och tog en drink sen senare mot "Lemonbar" där vi också dansade lite. Efterfesten hölls hos Simone med en vän till dom. Hemgången blev runt 05.30. Kvällen summeras som mycket bra! Tack för maten och taxin som jag blev bjuden på av mina barn, det uppskattades jätte mycket! Puss



Tripp till Strängnäs med dottern 27/7!

Bara en lite dagsutflykt för några timmar! Sandra och jag tog tåget á 40 kr. Vi gick runt och tittade i dom få affärerna som fanns, det är ett bra litet samhälle med endast ca 13000 inv.

Stationen!


Vi gick runt och tittade på båtarna och åt lunch vid vattnet! Vädret var hur varmt som helst så att sitta vid vattnet var perfekt.

Strängnäs hamn!


Strängnäs hamn!


Strängnäs smågator!


Skönt att göra något oplanerat! Dagen var bra och vi stannade ca 4 timmar! :)

fredag 29 juli 2011

Trött!

Är för tillfället för trött för att blogga! Uppdatering kommer under helgen :)

måndag 25 juli 2011

Manifestation i Eskilstuna för våra landsmän!

Det började med en tyst minut! Hängde utanför mitt fönster och tittade ut. Har aldrig under mina år i denna bostad upplevt denna tysthet, knäpptyst! Lite skrämmande tyst men samtidigt en glädje att så många var delaktiga.


I detta fruktansvärda kände jag att jag ville visa min delaktighet genom att gå på manifestationen på Eskilstuna torg kl 17.00! Det kom mycket folk, dom flesta tände ljus och la blommor runt fontänen, likaså jag!

Visar några bilder från denna stund:


Norska flaggan stod i centrum!



Åskådare! (dotter)



Utanför Stadshuset i Eskilstuna!



Rosor lämnade av många!






Många la ljus runt fontänen!




Runt fontänen!


Gemenskap & vi håller ihop!




Vacker stund när alla la ljus &blommor i tysthet!


Sorg!

Människor med tårar i ögonen och djup sorg över detta som hänt! Vart är världen på väg? Ge aldrig upp!

söndag 24 juli 2011

Oslo i sorg!

Bilden är lånad från nätet.
Och vi sörjer med dom! Hur kan detta hända? För mig är det fortfarande overkligt att detta har hänt! En ensam man 32 år gammal som har i flera år planerat detta dåd. Att fylla bilen med sprängämne och detonera den i centrala Oslo mitt bland oskyldiga människor som blev skadade och sätta livet till.
För att 2 timmar senare ta sig till ön Utöya och skjuta ner försvarslösa ungdomar på läger! Vart hade dom att fly? Systematiskt tog han många människors liv, sammanlagt 92 personer och 97 skadade ( kanske fler).

Bilderna är hämtade från nätet.

Jag har inte ord för detta som har hänt! En världstragedi!  Jag lider med Norge ! Imorgon måndag hålls en tyst minut kl 12.00, var du än befinner dig! Jag är en av dom! Mina tankar går till grannlandet & dess anhöriga!

Nacka Strand i Stockholm besöktes!

Färjan till Nacka Strand!
Anton Pohjolainen!
Vet inte när jag hann så mycket på 2 dagar sist. Kändes som att jag var överallt och provade nya ställen med mat och dryck! Huvudsyftet var att hälsa på sonen som jobbar på restaurang "J" på Nacka strand!

Nacka Strands uteservering!

Maten var jättegod! Vi åt en 3-rätters! Janne tog fisk & jag åt kött!

Smör&bröd innan maten!

Lite smått & gott som förrätt! Råbiff m ägggula ,Västerbottenpaj,gräddfil,skagenröra, kalixlöjrom  & rostat bröd!

Halstrad rödingfilè med sommaren grönsaker,pepparrotskräm & picklad rödlök!

Hängmörad biff med rostat svartpepparsmör, tomat & bönsallad och pommes frites!

Fläderpannacotta med mynta och jordgubbssallad!  Chokladcheescake på Maryland cookie botten & hallon!


Vi njöt av maten i flera timmar och hade vattnet med båtarna som våran utsikt under dagen. Sonen hade gjort ett bra jobb i köket, skulle gärna besöka stället igen! Tack för en trevlig dag, kram till dig Anton!




onsdag 20 juli 2011

Lill-lördag!

Nuså! Har precis i stunden beslutat att sippa lite vin! Trots att magen  hade brutal magkatarr inatt efter mycket onyttig mat!  Man ska vara snäll mot kroppen men känner att efter lite " Bamboo City" ( åt nyttigt)  så blev det bra!



Jag har SEMESTER ,....då måste man ju kunna göra vad man vill utan att folk höjer ögonbrynen! Jag som "ni" jag njuter av livet när det är som bäst, halleluja!

Folk är inte intresserade när jag sitter i min pyjamas och tittar på tv, vilket jag gör oftare vad vad ni tror men jag kanske skulle börja lägga upp sådana bilder och skriva att jag bara softar, hahaha...det skulle se ut det!


Ni skulle förvånas över så många ggr mysbyxorna kommer på, därför skriver jag om roligare saker som händer i mitt liv, men ni kanske vill se mig i denna utstyrsel  :) Nee, jag fattar! Inte jag heller :)

Men här kommer en bild!

Håll med att ni uppskattar mer upplyftande saker än så här :)  Eller?    Puss& kram ha det roligt på stan!

TJING TJONG! :)

Panik redan!

Njuter av sommaren, nja vädret kunde ha varit lite bättre men jag är trots allt ledig som är det viktigast. Tänker på den kommande vintern, jag VILL INTE! Ok om vintern var ett par månader men den varar ju i ett halvår här i Sverige. Jag hatar vinter. Fint med snö ok, men framkomligheten och annat som hör till är inte min grej.


Jag tillhör ju dom som cyklar året om, så det är ingen trevlig syn när man ska iväg på morgonen! Nee, det här är ett senare problem, sommaren är inte slut än, men det går ju alldeles för fort, sjukt fort :(
Jag tror jag ska skaffa mig ett boende utomlands på vintern och komma hem på sommaren, det tror jag kan passa mig! Tror jag är född på fel ställe...ja så måste det vara :))

tisdag 19 juli 2011

Dåligt självförtroende = Blogga?

Denna statusrad gjorde mig smått upprörd på f-b! Man får tycka och skriva vad man vill men detta måste vara ett "påhopp" på oss bloggare som är ett stort antal! Jag kan inte hålla med där!! Ca 5% av Sveriges befolkning bloggar om olika saker, och det är väl helt fantastiskt att kunna ta del av folks tankar och intressen. Lite som att det öppet OK att läsa någons dagbok. Det finns människor som inte har så mycket som händer kanske i deras liv och andra som inte kommer någonstans utan kan välja och vraka bland dessa underbara bloggare.



Det man måste tänka på att detta är valfritt att läsa! Hittade detta tidningsurklipp på nätet och insändaren menar då att "vi" bloggare inte skulle vara lyckliga? Jag blir lycklig av att skriva och att få uttrycka mig i skrift. En befriande känsla när andan faller på.





Visst kan man få ur sig ett och annat som kan kännas lite privat men jag tycker att många kan känna igen sig och det kan vara skönt att veta att det finns fler som känner som skrivaren gör! Man är inte ensam, långt ifrån!



Jag följer Mias blogg som många andras, så underbart att få leva sig in och ta del av vad folk har att skriva och intressen. Är det inte lite den svenska "Jantelagen" ( du ska inte tro att du är något) som härjar i många fall eller den svenska avundsjukan? Nåväl, jag kommer att fortsätta skriva så länge lusten finns, ibland blir det kortfattat eller någon film som jag vill delge ibland blir det lite djupare men tankar som snurrar.

Kämpa på ni bloggare, ni gör ett fantastisk jobb! Jag läser som många andra och dom som stör sig behöver ju som sagt inte läsa:) När jag läser min statistik kan jag inte låta bli att undra vem som egentligen läser min :) Jag behöver inte veta, tycker det är spännande bara att veta att ett stort antal gör.

Jag brukar tänka på författare när dom skriver sina böcker, finns inte inspirationen där så måste man lägga det åt sidan för att ta upp det igen när huvudet är fullt av ide`er och skrivarlust! Man kan inte skriva på beställning utan det kommer när det kommer.




UPP TILL KAMP MINA BLOGGARVÄNNER! Kram på er!