måndag 29 augusti 2011

Särbo!

Har nu tagit beslutet att bli särbo! En vecka kvar innan mannen jag trodde skulle bli min för resten av livet ska flytta. Det är inte så att kärleken är borta utan vi spelar inte samma spel och har olika uppfattningar om viktiga saker. Jag känner mig nästan tömd på min dyrbara energi och genom detta hoppas att återfå den. Många fina saker har hänt och finns kvar men det andra har liksom tagit över.

Jag kommer att ge det en chans på olika håll, det kan ju inte bli sämre. Kanske att förhållandet kan ses från en annan sida...lite på avstånd sådär, hoppas kan man ju alltid! Jag är inte den typ av människa som ger upp för småsaker, därför kämpar jag och försöker hitta alla typer av lösningar. Det här är den långa och svåra vägen som jag nu har valt. Tror faktiskt den gynnar oss båda 2.

Detta har inte hänt över en natt, nejdå, mycket längre än så. Men det börjar ta på min hälsa och det visar sig i kroppsliga sjukdomar som jag egentligen inte borde ha. Stressen gör att mitt höga blodtryck inte sjunker trots medicin och värken i kroppen smärtar mer än någonsin. Vi skulle fira 4 år tillsammans denna månad men utgången blev en annan.

Jag kan inte säga att jag mår direkt bra av mitt beslut heller men jag vet att jag kommer att må bättre och tror det gäller oss båda.  Vi kommer att fortsätta träffas som det ser ut idag, men den här gången kan jag välja bort dålig energi och stänga dörren om mig om det blir dåligheter.

Man glömmer bort kärleken till varandra när energin går åt till så mycket annat....helt i onödan. Fortsättningsvis ska vi träffas när båda vill och ger varann glädje och uppskattning. Tror faktiskt detta är en jättebra lösning på problemet eftersom ingenting annat har fungerat.

Jag är inte beredd att släppa taget just nu men är beredd på att ge vårat liv distans och värdighet! Vi är vänner och bara framtiden har svaret på våra frågor! Ta hand om varandra och kom ihåg att du är värd den bästa och rätt till respekten i ditt liv! Nu kör vi.......kram

söndag 28 augusti 2011

Björn Rosenström gästar Å-bryggan i Eskilstuna!

Publiken längst fram!
Hur mycket folk som helst denna kväll! Musiken var bra och publiken den bästa. Uppskattar att det kan ha varit ca 700 personer denna kväll! Det som är bra att det känns aldrig riktigt trångt och att omgivningen runt om är som en stor "brandutgång", vatten överallt eftersom nu detta ligger perfekt vid ån vid Stadsparken.
Björn Rosenström!
Så många människor och jättebra stämning, en kväll av toppklass!

"Rillo"
Stämningen var på topp!
Plocktallrik!
Folk sjöng med!
Personal vid baren!
Folk, folk, folk...
Mera folk...
Jag & Björn!
Vädret var hur varmt som helst, denna sensommardag! Man kunde inte ha haft det så mycket bättre!

torsdag 25 augusti 2011

Superduper GLAD!

Woodoo dockorna gjorde jobbet inatt! Önskan slog in! Det handlar om delvis pengar och förändring i mitt privatliv! Jag är så glad så att jag inte kan vara ledsen för andra saker. Nu måste livet vidare...på tiden!
HEJA!!


tisdag 23 augusti 2011

Woodoo dockor!

För ca 25 år sedan köpte jag dessa dockor på Fristadstorget i Eskilstuna! Det var ett gäng killar som spelade panflöjt för åskådare men jag hade inte tid att stanna. Plötsligt ropade en av killarna på mig och sa att han hade något till mig. Vad skulle det vara undrade jag?  Han förklarade att dessa Woodoo dockor betydde tur och skulle ge mig lycka många ggr.
Han sa att det enda jag behövde göra var att prata med dom, pussa på dom och sen vända på dom och lägga in dom i ett skåp med linne/handdukar. Jag skrattade och tänkte att vad gör man inte för att sälja men killen hade något visst i blicken och jag kunde inte låta bli att köpa dom av honom.

Jag har testat flera ggr och till min förvåning så har det alltid löst sig och dockorna har hjälpt mig. Ibland ligger dom där i några år och jag glömmer bort dom men igår kom jag på att jag hade dom igen. Nu önskar jag något intensivt, har pratat , pussat och vänt! Får se om dom fortfarande håller måttet :) Jag vill något nu, intensivt, hoppas att dom nu gör jobbet "under natten" som killen sa. Det kan ta flera dagar innan man ser resultat men dom arbetar bara på natten och man får inte göra fel och glömma ritualen. Dockorna är personliga och skulle inte fungera på någon annan, för det är är mina personliga Woodoo dockor som nu ligger i mitt skåp och förhoppningsvis gör mig glad.

Det visar sig om det slår in även denna gång, kan ju bara hoppas :))

måndag 22 augusti 2011

Har inte "folk" bättre för sig?

Fick veta i helgen att en av mina vänner på f-b visar allt jag skriver för sin sambo. Han är gammal arbetskompis med min sambo. Jag skriver inga hemligheter, det jag skriver är öppet för mina vänner. Jag har inte den här killen som vän, bara hans tjej. Min sambo hatar f-b men är inne kanske 1 gång på 4 månader, han har f-b själv. Det har blivit så att när jag "checkar in" på något ställe så ringer killen ända till Norge för att tala om vad jag gör. VARFÖR??? Av vilken anledning? Min sambo missuppfattar alla incheckningar och tror att jag lever loppan när han är borta. Detta att "checka in" var en kul grej på min semester, att få så många som möjligt på kort tid.
Internet bild, inte mina vänner!
Det skrev jag också att jag gjorde det som en kul grej. Förstår inte vad en del människor har för problem. Killen vet också att min sambo hatar f-b och ser det som enbart en dejtingsida vilket jag inte tycker. Man gör ju f-b till det man vill att det ska vara. Jag trivs med min vänlista och tycket det är roliga underbara människor med olika karaktärer som  finns på min sida. Dom är underhållande och tycker det är trevligt att se och läsa vad folk gör. Man får många tips också, det finns mycket bra.

Men det har väl en baksida också som nu t,e,x.  Jag trodde faktiskt inte detta om den här killen eller så ljuger min sambo. Får fråga vid tillfälle, tråkigt är det ialf!  Man slutar aldrig att förvånas. Fan, vad intressant jag måste vara, hahaha

Mycket nu!

Har haft ganska mycket runt omkring mig ett tag. Då blir ju bloggandet lidande fast jag tänker att jag ska skriva varje dag om det går. Stora förändringar på G i mitt liv just nu. En förändring är idag kl 14 och den andra om 3 veckor. Jag vet att det är fegt att skriva kryptiskt men det kommer! Nu ska jag iväg på ett möte som är avgörande en lång tid framöver, see ya!

Ha en fin dag :)

fredag 19 augusti 2011

Kraftlös!

Det är mitt rätta element just nu! Varför får JAG inte bara vara JAG? Varför ska "man" göra om mig till den person som jag inte vill vara och är. Att tro det värsta innan "man" vet, att misstänka utan att ha sett eller hört? Detta får mig att långsamt kvävas inifrån...:(  Har haft en barndom med talesättet " du ska inte tro att du är något",  det är väl därför jag är så in i helvete anti just nu. Jag är STOR nu, jag kan ta egna beslut, jag behöver inte ringa och fråga om lov. Jag behöver ingen tid att passa bara för att det ska vara så.
Kraftlös & vissen!

För att ha mått strålande bra bara för några dagar sen så känner jag så här idag. 2 inställda middagar på 2 dagar. Inte vilken middag som helst utan min "födelsedags middag" som plåster på såren för att min sambo glömde min födelsedag.Varför det inte blev av orkar jag inte gå in på!  Klart man blir lite ledsen just bara för att det var han. Glömmer man sånt? Kanske, kanske inte? Jag tar inte födelsedagar på blodigt allvar men ett grattis skulle ha suttit fint.

Ok, han hade mycket på jobbet just den dagen. Det som sårade mig ännu mera var att han tyckte att min ojämna ålder inte var något att fira, jag skulle med andra ord hållit mig hemma och inte gått ut vilket jag gjorde. Han var ju inte ens hemma utan i Norge, vad hade jag för alternativ, soffan alldeles ensam? Jag hade ialf en mysig kväll med dottern på restaurang, det kan ingen ta ifrån mig.

Ikväll känns det inte kul, en av dom sämre dagarna faktiskt! Tur att jag jobbar i helgen så jag får annat att tänka på ! Alltid tråkigt med tråkiga nyheter men någon gång ska man hamna där också, kram på er!

torsdag 18 augusti 2011

Födelsedag igår den 17/8!

Arbetade som vanligt hela dagen. Det stod en blomma från mamma utanför ytterdörren när jag kom hem, blev riktigt glad för den.
Födelsedags blomma :)
Kvällen var jätte trevlig med Sandra. Vi satt hemma hos mig först. Som vanligt så tar det ju tid innan vi kommer iväg. Vi pratade och drack Gin & Tonic och även lite vin. Kom ner till Å-bryggan lite senare än tänk, fasiken vad mörkt det är nu på kvällarna.
Å-bryggan "by night"
 Sandra hade aldrig provat "Black rock" tidigare så det var premiär för henne. Själv har jag tappat räkningen men tror att det här blev min 7-8: de i sommar. Jag är helt såld på denna maträtt.
Ser lite rörigt ut eftersom man lägger på vartefter, men attans så gott!

Sandra gav "Black Rocken" ett högt betyg!

Blev bjuden på en efterrätt födelsedagen till ära! Tack för den Å-bryggan :)

Vi var inne och skulle träffa ett par av Sandras kompisar! Sandra kände sig malplacerad och för gammal för detta ställe. Vad tror ni jag gjorde som är 20 äldre än hon. "Nattvandrare", kändes det som det stod i pannan på mig! Stället var "Le Grande"!
Vi var också på "Royal Oaks" där kändes det bättre. Sandras kompis har rejäla tatueringar på ryggen. Snyggt? Upp till betraktaren att avgöra :) Jag är inte så förtjust i tatueringar, synd att förstöra sin kropp för all framtid. Men det är ju vad jag tycker.

Vill tack Sandra för en mycket trevlig afton och tack för vinet till maten. Hoppas vi snart kan äta där igen :)
Nu är det bara 1 år till den stora dagen tills jag blir 50, oj vad åren knallar i en rasande fart!

tisdag 16 augusti 2011

Glad!

Jag känner mig riktigt GLAD, på bra humör och allmänt "tar dagen som den kommer"! Bara för någon vecka sen kändes det inte alls så här bra, vad har hänt? Inget speciellt vad jag vet, det har liksom bara vänt! Kan bero på att jag har haft en bra semester och att jobbet flyter på och man är åter i "gängorna"!

Känslan är finemang, går inte att klaga någonstans. Kroppen kunde ju ha mått bättre och hoppas hela tiden att allergin ska släppa ( verkar ta tid), men är man positiv och ser saken från den ljusa sidan så blir det ett mindre problem.
Smärta kan övervinnas med glädje. Inte så att man har mindre ont men man känner efter mindre. Imorgon fyller jag 49 år men känner mig som den yngre varianten av mig själv i själen! Bra tycker jag, jag ska leva länge till och måste då ha "humorn" i beredskap! Jag älskar humor, tycker att det lättar upp i allt elände som händer överallt. Jag tittar sällan på nyheterna, vill liksom inte veta allt! Jag är "Streetsmart" vilket jag föredrar istf "Booksmart"! Det räcker för mig :)

Streetsmart, är en person som klarar sig i den verkliga världen, medans en person som är motsatsen , alltså Booksmart, inte skulle klara sig lika bra.

Ha en fin kväll nu alla, hej hopp! Går ut och äter imorgon med min dotter. Gissa vad jag ska äta....."Black rock " såklart :))

måndag 15 augusti 2011

Hotel Statt Eskilstuna!

Den 25/2- 09 brann "Statt" i Eskilstuna ner. Det har inte hänt så mycket efter det, ingen renovering eller så.  Byggnaden har varit täckt med en vepa som marknadsförde  Eskilstunas 350 års jubileum för att efter det bytas ut mot en som marknadsför "Fristaden" med dom tre historiska motiven.

Idag gick jag förbi där och såg att vepan var nedtagen. Jag fotade några bilder med sorg i hjärtat och tanken "Varför"! Bilderna får tala för sig själv!
Foto: Sari Jansson

Foto: Sari Jansson

Foto: Sari Jansson

Foto: Sari Jansson

Foto: Sari Jansson
Det jag kan läsa mig till idag är att Statt kommer att få ett  nygammalt utseende i renoveringsplanerna. Det kommer att bestå av en modern konferensanläggning och hotellrum. Det kommer att bli retro :)

söndag 14 augusti 2011

Att falla pladask!

Detta gjorde jag för en man för ett antal år sedan. Killen hade allt, hyfs, lagom romantik, noga med sitt utseende (hel&ren), var artig, satt mig i det främsta rummet mm. Man kunde tro att han läst min "hemliga dagbok" om jag hade haft någon. Vi var ruskigt lika till sättet och vi tyckte om att göra allt tillsammans. Kommer ihåg att jag tänkte att det här är för bra för att vara sant. Tänker man så , så är det oftast "för bra för att vara sant". Han måste ha plöjt genom böcker eller så var han som Mel Gibson i filmen "Vad kvinnor vill ha"

Den här mannen var ruskigt perfekt. Han lagade goda middagar med tända ljus , bjöd ut mig, hämtade mig med bilen...ja, you name it! Jag var upp över öronen förälskad. Vi förlovade oss och här dög det inte med vilken ring som helst utan en ring för närmare 8000 kr( bara min ring).
Rött & vitt guld med diamanter!
Jag kommer ihåg att jag tittade på billigare ringar men endast det bästa nog dög till honom så, så fick det bli. Han köpte presenter till mig när jag fyllde, b.l.a en dvd eftersom min hade gått sönder. Jag tycker hellre om att ge än att få presenter så det här kändes lite knäppt för mig. Men jag behövde en dvd för våra filmkvällar så jag blev glad för den.

En dag utan förvarning eller att jag fyllde kom han hem till mig med ett kraftigt silverhalsband med små symboler man kunde hänga på. Han hade valt dom med omsorg sa han. Den ena symbolen var en "uggla" ( han tyckte jag var vaken för länge på kvällarna) Den andra var en "gubbe" eftersom han såg sig själv som en sån) Den tredje var en  "rund boll" med massor av glittrande strasstenar som skulle symbolisera mig? Visste inte vad jag skulle säga, kände bara obehag eftersom han inte tyckte att han var värd mig och ville visa detta genom symboler.

Tiden gick och det började hända konstiga saker! Han slutade att komma hem till mig för att han tyckte det var min tur. Han tyckte jag skulle ta tåget till honom när jag jobbade kväll och skulle börja 7 dagen efter. Han slutade att svara i mobilen och sa att jag fick minsann vänta tills han hade tid och lust att svara. Han tillät mig inte att ha egna pengar utan jag skulle klara mig på dom jag fick av honom. Han förstörde våran semester genom att "hoppa i kanalen" och skulle göra slut på sitt liv. Han hoppade inte utan försvann under bron, det var då jag fick nog!!!

Rent ut sagt, var kommer dom ifrån, dom som är så här? Finns det en annan planet där dom alla borde höra hemma? Vad trodde han? Att jag skulle förlåta honom efter att han bett om ursäkt! Resan hem var en mardröm och likaså när vi kom hem. Skulle åka hem till honom och göra slut med syrran sa ifrån på skarpen. Killen var ju skadad och labil. Jag tog beslutet att göra slut via sms. Han tog sig mitt i natten "full", med sin dotter som chaufför, till Eskilstuna. Här hemma tog han ett rejält stryptag runt min hals men jag fick hjälp av grannar.
Livet kändes som ett mörker :(
Jag såg aldrig den mannen igen men vet att flera har råkat ut för honom och att han idag är förlovad. Jag bestämde mig för att inte göra en anmälan för att få det så lugnt som möjligt. Tänkte att om jag gör det så kanske jag inte bli av med honom. Tycker bara synd om hans nuvarande som jag inte vet vem det är, vill inte heller veta. 
Jag är glad att hela den här historien utspelar sig på endast 2 månader. Tack och lov att han visade sitt rätta "jag" så tidigt. Han lurade inte bara mig utan hela min familj och släkt. Han var/är en narcissistisk människa med djupa störningar, tack och lov att jag kom där ifrån ! Det står ju inte direkt i pannan på folk som inte är "normala", önskar honom inte välgång i livet :(    Så kan det gå ! ( Ps, när jag gjorde slut tog han tillbaka alla presenter jag fått av honom, jag gav dom med glädje). 
Puss&kram på er , ta hand om varandra !


Mammas morrhår!

Hände en kul grej idag. Katten Wilma låg i sängen och vi med. Sambon säger - Wilma har kortare morrhår än sin mamma! Jag sa- Va? Jag har väl inga morrhår! Sambon - Mamma sa jag! Hahahaha, jag skrattade nästan ihjäl mig eftersom jag såg mig själv som katternas mamma. Brukar prata med dom när jag är hemma och säger då mamma om mig själv. Helt plötsligt kom jag på vad dumt det lät! Jag är nog en riktig "Kattmamma" men utan morrhår :)

lördag 13 augusti 2011

Blev en utekväll!

Syrran Paula & jag!
Syrran, dotter Sandra och grannen Gunilla kom över igår! Vi satt en stund hemma hos mig innan vi gick till Grappa. När man bor i en inte allt för stor stad så känner man dom flesta. Det tycker jag är kul, många att prata med. När vi var på väg ner träffade vi en kille som plåtade oss nere vid ån, hans hund Snoddas fick också vara med :)
Sandra, Gunilla, Paula, jag & Snoddas
Det blev en "Grappapizza" när vi kom ner, riktigt goda deras pizzor.
Pizza med Serranoskinka och ruccola.
Vi flyttade in efter ett tag, börjar bli lite kyligt på kvällarna nu, sakta med säkert.
Dotter Sandra!

 Efter några glas vin gick vi till "Le Grande", premiär för några av oss. Satt mest på samma ställe, har lugnat ner mig och springer inte runt som förr, hehe! Lite roligt att "Vimmelfotografen" som tog en bild på oss på Grappa tog en bild på oss även på detta ställe. Korten har inte publiserats än, alltid lika nervöst. Bra eller dåligt foto? Det visar sig imorgon :)) Nåja, bjuder på det om jag ser ut som skit, det är ändå glömt inom någon vecka. Hade så ont i mina fötter senare på kvällen så valet var inte svårt...det blev barfotagång ända hem. Värst var det vid Fors kyrka, bara en massa grus men får se det som peeling för mina stackars fötter. Det var en trevlig kväll, paraplyet som jag hämtade från en pub som glömdes tidigare glömdes på nästa pub under kvällen. Vet att det finns där ialf eftersom jag lämnade in det i baren.

Denna lördagskväll blir lugn med paj och ett par hyrda filmer, Tar igen mig och planerar en promenad imorgon i sol kanske.
Ha en fin lördag mina läsare, slut för idag :)

Pajbak glutenfritt!

Det tar sin lilla tid att göra pajer! Jag gör aldrig pajdegen utan köper "Maizenas" färdiga pulver och blandar i lite vatten. Har lite problem med gluten så detta passar mig utmärkt eftersom det är glutenfritt.
Så smidigt, i med lite vatten sen har du en färdig pajdeg som du kavlar ut. Du kan ha i vad som helst som du tycker är gott, gjorde en på kyckling idag. Pajen blev underbart god. Gjorde en grönsallad med tomat,gurka & melon.
Kycklingpaj!
Också jättebra att frysa in och ta fram när man är sugen, smakar t.o.m ännu bättre då :)

Frukost på sängen?

Låter kanske konstigt men jag tillhör dom som inte gillar att få frukost på sängen. Tycker att det är bökigt och obekvämt, smulor och kladd.  Tanken är absolut fin men jag uppskattar mera att få höra sambon säga, - När du har vaknat till så är frukosten serverad i köket!  Detta händer mig varje helg. Han tycker om att duka upp en rejäl frukostbuffè med överraskningar.

Scones

Denna morgon var överraskningen nybakade scones! Det doftade ljuvligt från köket och det var inga problem att gå upp. Jag kan äta frukost i timmar, dagens bästa måltid tycker jag.
Min sambo älskar att handla, ost framför allt! Ibland har vi flera ostar i kylen, trots det köper han nya ostar hela tiden. Jag gillar ost, starka ostar är jättegott som brännvinsost tex. Men min favorit är nog Västerbottenost :) Mums! Hushållsostens tid är förbi även "ekonomiostar". När barnen bodde hemma gick det åt mycket mera , när alla hade flugit ur boet så blev det mest gourmetmat i kylen. Man ska unna sig av livets goda och inte snåla på sig själv.Tycker det har "snålats" tillräckligt i mina dagar. Det tog ett tag att förstå att vi inte var flera personer i hushållet, till en början handlade vi massor av mat som till sist fick slängas. Det går inte åt när man endast är 2 personer. Jag är ensam hela veckorna eftersom sambon jobbar i Norge och kommer hem på helgerna. Jag handlar det jag tycker om och äter ute då och då. Fruktansvärt tråkigt att laga mat till sig själv :(
Men nu ska jag laga i ordning 2 pajer, en med köttfärs och en med kyckling! Slänger in några bilder sen på resultatet :)