tisdag 20 september 2011

Mycket nu!

Har haft så mycket runt omkring mig på sista tiden så jag har varken hunnit blogga eller haft inspiration! Men det är på väg åt rätt håll nu, snart så :)

fredag 16 september 2011

Folke växer!

14/9-11


Folke tar en tupplur hos mormor Paula!

Innan ovädret!

Vyn över Eskilstuna häromkvällen var enastående! Himlen låg som ett svart täcke under molnen. Kameran fick jobba lite!


Galen kväll!

Dotter Sandra tittade över! Det var meningen att vi skulle ut och äta men blev sittande länge hemma hos mig. Vi gick ner till Grappa och tog ett par glas vin och mötte upp Jenny. Inte så mycket folk men vi hade trevligt ändå.
På hemvägen fick dom för sig att dom skulle skjutsa. Det såg lite farligt ut. Sandra tjatade på mig att jag också skulle prova barnsadeln, jag sa ifrån men dom slutade aldrig att tjata. Fick väl hoppa upp då :) Bildbevis, javisst :))
Jag fick plats :)

Jag var livrädd hela tiden, vilken knäpp idè, hahaha! Det värsta var när jag skulle av, det gick bara inte! Dom fick lyfta ur mig för att jag inte kunde lyfta benen så högt. Det blev en skratt attack utan dess like :)) Man var som barn på nytt :))

tisdag 13 september 2011

Jägarna 2

Kom precis hem från bion, Jägarna 2! Tyckte filmen var riktigt bra men den slår inte ettan enligt mitt tycke. Det är 15 år sedan ettan visades och den håller fortfarande. Tyckte Peter Stormare hade stora svårigheter med den Norrländska dialekten i denna 2:a. Tyckte också bevisen var många men togs inte på allvar.
Kan förstå att ortsbefolkningen höll varandra om ryggen i det lilla samhället. Kände emellanåt lite B-varning, men så är jag ju riktigt kritisk när jag ser film. En jag saknade var Lennart Jäkel, han är ju så bra, men han dog ju tyvärr i första filmen. Sevärd trots att den hade några brister, stundom väldigt spännande och för att inte tala om vyerna i trakten, det slår ju allt.

tisdag 6 september 2011

Dödens Aldrighet!

Såg ett program på tv om människor som mist en nära i olika katastrofer och andra omständigheter. Kvinnan dom intervjuade skulle tala om hur det kändes att aldrig mera få se eller höra den man mist. Hon nämnde "dödens aldrighet", en mycket bra mening. Att "aldrig få träffa den personen igen är skrämmande. Vem har inte haft den tanken när man själv är borta vad som komma skall?  Försvinner vi i tomma intet eller lever vi vidare på något sätt. Funderingarna är väl många kan jag tro. Jag har svårt att tro att vi skulle finnas denna relativt korta stund på jorden för att sedan aldrig mera existera. Personligen tror jag vi återförenas med våra kära på något sätt. Men evigheten känns skrämmande att tänka på i livet efter detta.
Bilden är lånad från nätet!
Faktum är att varje dygn lämnar vi den fysiska världen när vi lägger oss för att sova. Vi lämnar  kroppen och den fysiska världen med vårt medvetande. Att avlägsna medvetandet från kroppen motsvarar att dö. Hjärnan blir medvetslös -alltså utan medvetande- helt enkelt därför att medvetandet finns i en annan dimension. I denna dimension fungerar den levande och med full uppmärksamhet.
Efter sömnperioden vänder  den tillbaka till den fysiska kroppen och världen. Vi är "tillbaka"!
Bilden är lånad från nätet!
Vår rädsla för döden beror helt enkelt på att vi inte minns vad vi gjort under natten, och därför upplever vi döden som något okänt. Det är varken nöd eller sorg i familjen, om vi meddelar att vi beslutat oss för att lägga oss och "dö" en timme eller två - helt enkelt för att vi i den situationen kallar processen en middagslur. Som bekant så gör det inte ont att falla i sömn.

Läste ett citat från okänd: -Det är inga smärtor i dödsögonblicket, ingen kamp när vi lämnar kroppen, inte ens om det finns tecken på fysiskt lidande.
Bilden lånad från nätet!

Ta vara på varann, kramar!

måndag 5 september 2011

Läppstift på glaset!

Tittar på programmet "Svenska Hollywoodfruar". Maria Montazami var på vinprovning med sin mamma och ställde frågan hur man undviker läppstiftsmärken på glaset när man dricker.

Det finns ett knep för detta enligt det jag hört. Man slickar snabbt på glaset innan man dricker eller slickar på läpparna. Fungerar eller ej, ska prova nästa gång :)

Onödigt bra vetande, hehe :))

Solen väckte mig!

Det har varit mycket regn nu ett tag men vissa fina soliga dagar. Helgen som var, var min jobbarhelg i vanlig ordning. Helgen gick relativt fort men var väldigt intensiv och arbetsam. Söndagen startade kl 07.00 för att ha ledigt några timmar på dagen och sen tillbaka till jobbet och jobba till kl 21.00.
Jag tvärslocknade i soffan framför tv:n hemma och vaknade mitt i natten för att ta mig till sängen.

Vaknade på morgonen av att solen sken in så fint genom vardagsrumsfönstret. Det är lycka, att få uppleva ljuset och värmen. Hade pratat med grannen rakt över om att ta med deras hund på en promenad idag. Fick med mig systerdotter Elina & lilla Folke. Hämtade hunden Liso som glatt traskade med oss till Vilsta.  Liso var sååå nyfiken på vad som låg i vagnen så jag lyfte upp honom så att han fick se lilla Folke.

Efter det hade han helkoll på vagnen och satt huvudet på sniskan när Folke hade ljud för sig. Liso fick 2 kycklingklubbor  av den snälla tjejen i raststugan helt gratis. Jag tog ut dom finaste bitarna och betällde själv en hamburgare.

Elina hade en tid att passa så efter ett tag gick vi hemåt. Gick förbi djuraffären på hemvägen. Köpte ett Grisöra till lilla vovven som blev jätteglad. Han bar örat i munnen hela vägen hem.
Liso
Lämnade tillbaka hunden till grannarna och gick in till mig. Då kom tröttheten....oj...ögonlocken bara ramlade ner, kunde inte hålla mig vaken. 2 timmars promenad i friska luften gjorde sitt. Tog en siesta, välbehövlig, hehe. Går gärna flera ggr med hunden, man behöver inte ha ett mål när man är ute med en hund utan man traskar på och hamnar där man hamnar. En skön dag i fint lite blåsigt väder! :)

Å-bryggan sensommar!

Beställde bord på Å-bryggan i lördags efter jobbet! Dom körde en grillafton "prova på Black Rock Grill" till ett lite rabatterat pris. Jag var ju given eftersom detta är min favoriträtt. Nu blev det ju inte en "prova på" utan det blev min 10:de gång som jag åt detta under sommaren.
Vi valde först ett bord utan tak eftersom solen sken så skönt men efter ett tag började det bli lite kyligt så vi fick ett bord med infravärme.
Janne, jag & Kjell

Å-bryggan!
"Black Rock Grill"

Maten var suverän! Janne och jag tog kött medans Kjell tog tonfisk att steka. Maten kan man grilla på den heta lavastenen i 45 minuter så man kan säga att det var perfekt när kylan börjar sakta krypa inpå. Mycket bra kväll som alltid på Å-bryggan :)