lördag 31 december 2011

Gott nytt år!

Idag är det den sista dagen på året och den sista dagen i bloggen! Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla.

Själv ska jag fira Nyårsafton på Å-bryggan med en 3-rätters middag och champagne. Bilder kommer senare på det nya året.

lördag 17 december 2011

Kattungar...

Foto: Sari Jansson
Idag var det då dags att titta på dom små kattungarna. Bara "titta"...hehe.... Man smälter ju som smör när man ser dessa ljuvliga varelser. Hade glömt bort hur små dom kan vara. Dessa var bara 3 veckor och hade precis öppnat sina "blå".

Foto: Sari Jansson
Kattmamman är Norsk skogskatt , pappan okänd :) Helt omöjligt att se vilket kön dom är, får nog vänta ett tag. Ska ta en titt till när dom blivit lite större, har ju allergi och svårt för långhåriga katter, vilket dom verkar vara. Dom får växa till sig lite. Den enda katten som hittills är tingad är den med brunt i ansiktet, bilden ovanför.

Foto: Sari Jansson
Denna katt var kolsvart, det är nog den jag skulle välja eller kanske den med vitt eller den med.....hahaha......jättesvårt....alla är urgulliga.

4 små ullbollar!



Sötingar, säger jag bara....:)

tisdag 13 december 2011

Lucia i Forskyrka 13/12

Forskyrkas Lucia med tärna
Biljetterna var slut redan förra veckan. Men på något konstigt sätt ordnade det sig ialf. Luciakonserten började 20.30. Eftersom jag endast har en liten bit att gå ( bor vid kyrkan) så stannade jag hemma så länge som möjligt. Fullsatt, jajamen....missade förra året, men nu så :)

Lucian tog sig fram genom kyrkgången!
Mycket vackert var det! Tycker att luciasånger är lite sorgliga och rör upp känslor inom en. Men det är rogivande och akustiken är enorm innanför kyrkans väggar.

Följet......tärnorna.....
Älskar Lucia & dess sånger....det blev lite av en Kloster känsla.....me like :) Hoppas ni också har haft en fantastisk dag/kväll!

Luciamorgon!

I alla år har jag stigit upp en timma innan familjen för att fixa frukost innan Luciamorgon på tv.  Har kvar samma tradition trots att jag bor ensam.


Jag tror jag fört traditionen vidare till mina barn :) Ha en riktigt trevlig Lucia, kramar

torsdag 8 december 2011

Sova eller inte sova....det är frågan?

Har haft sömnproblem! Det har jag nog alltid haft, kanske inte direkt problem men jag har sovit lite. Ca 4 timmars sömn /natt,vilket är på tok för lite. Har försökt att sova tidigare på kvällen men vaknar då automatiskt efter 4 timmar på natten. Vad gör man den tiden? Jo tittar på tv och försöker få tiden att gå tills det är dags att jobba.

Allt som hänt den senaste tiden har inte gjort sömnen bättre men otroligt längre. Jag har kommit på att har man mycket som rör sig i huvudet så sätter man telefonen på ljudlös och sover/drömmer  bort det jobbiga. Det fungerar faktiskt. Jag har sovit bort mina dagar den senaste tiden. Knappt varit utanför dörren heller. Var ute i går och upptäckte att det var vitt på marken. Senast när jag var ute var det inte så.

Jo, glömde nästan bort att jag gjorde ett tappert försök att arbeta i måndags, var där i 3 timmar och förstod att det fungerade inte alls. Jag tog semester resten av dagen och åkte hem. Blev sjukskriven IGEN :( Tackar mina fina arbetskamrater för förståelsen och värmen,som brydde sig. Det är fina människor som bryr sig om varandra och andra.

Nu har jag iaf bestämt att jag ska jobba till helgen...gör ett nytt försök med förhoppningsvis bättre restultat....tror det kan funka nu :) Kram på er!

söndag 4 december 2011

Åter arbetet!

Jag har nu varit hemma i 2 veckor. Jag har stampat på samma ställe till och från. Ena dagen har det känts mycket bättre, vissa dagar åt skogen. Jag har valt bort personer i mitt liv som rör till det och sörjt min kära katt Wilma. Vad vill "folk" mig.....jo....henne stampar vi på så ser "vi" hur långt vi kan gå innan hon bryter ihop. Jag är fortfarande hel och samlad...men frågan är ...hur länge?

Alla vi människor har väl en gräns vad det gäller tolerans...var går min gräns? Jag måste börja jobba nu när sorgen har lättat och minnena är fina efter Wilma. Det andra kan jag ta med mig till jobbet och arbeta bort. Annat att tänka på vill jag ha just nu. Det finns en sak som jag fullkomligt hatar....hatar är ett starkt ord men faktiskt kan jag verkligen skriva det och mena det. Det är när en person säger en sak och den andra en annan. Hur man än försöker få veta sanningen så försvarar sig båda genom att säga att "det har jag inte sagt eller att det har den andra har sagt", jag blir fan tokig!!!!

En sak vet jag...jag ska INTE involvera mig i ett nytt förhållande, nu ska jag hitta mig själv och ta reda på vem jag är. Bra så? Ja, jättebra....länge sen jag kände mig så smart och bestämd. Det räcker nu...lämna mig ifred....glöm mig....radera mitt nr.....gå vidare......jag vill ju bara må bra nu! Vad skulle jag göra utan mina barn & en familj som bryr sig....jo det vet jag.....leva kvar i skiten och aldrig komma vidare.

Jag är glad för denna sjukskrivningstid...jag har behövt den...mer än någon kan förstå...men imorgon är det nya tag...tillbaka till verkligheten och in i framtiden, starka kramar från mig som nu ser fram emot morgondagen :)

torsdag 1 december 2011

Krokodiltårar!

Krokodiltårar är ett uttryck för hycklad eller spelad sorg. Uttrycket kommer från folkloristiska legender där det berättas om krokodiler som gråter för att locka till sig byten, eller krokodiler som gråter för de offer som de slukar. 
En vanlig missuppfattning är att krokodiltårar skulle betyda "stora tårar". 

Stora falska tårar!

Källor [redigera]

   Så nu vet ni det ni som inte visste :)