måndag 21 maj 2012

Systerdotters bal!

Fotade lite på fina baltjejer på Sundbyholmsslott : 2012-05-17

Systerdotter Daniella & Felicia






Daniella





Daniella & Felicia




Glada baltjejer!



Daniella



Felicia

















Daniella med kavaljer!

torsdag 17 maj 2012

Livet från den ljusa sidan!


"Saker och ting är utredda, jag har landat...var/ är ledsen över det som hände och kommer inte att få henne tillbaka! Vill inte att Tilda ska komma i kläm så hon får stanna hos honom. Eftersom han älskar henne lika mycket som jag så tror jag hon får det bra! Jag går vidare nu i livet...på mitt sätt! Punkt slut!"

Denna text har jag satt in på min F-B sida sätter även in den här i min blogg. Jag går alltså vidare nu. Bilen har jag blivit av med , äntligen efter ett ägarbyte, den gick  tillbaka till honom. Vill inte ha med bilen att göra. Han har varit här och hämtat sina sista saker och jag har betalat honom för saker som han har lämnat kvar. Känns som vi är överens. Han hade ju inte behövt ta med sig katten när han hämtade sina saker, det gjorde mig mycket ledsen. Jag har släppt Tilda nu och det är hans katt. Vill inte träffa henne, det river bara upp.

Just nu kämpar jag med att få ner mitt jätte höga blodtryck 185/125, inte bra alls trots att jag äter 2 olika sorters medicin för högt blodtryck. Fick högre dos hos läkaren samt urindrivande, hoppas det sjunker snart.

Bilden tog jag igår kväll på en av stans blomrabatter!


Idag ska jag till Sundbyholmsslott och titta på syrrans dotter Daniella som har sin bal. Jag ska försöka få några fina bilder, hoppas vädrets makter är med oss. Det ser skapligt ut och solglimtar då och då. Vad är inte en bal på slottet? Ha en fin dag!





måndag 14 maj 2012

Lägger ner för nu!

Jag har tappat lusten att blogga, tappat lusten med FB....jag skiter i det här för ett tag framöver! Jag vill vara ifred! Capish!

Många födelsedagar i familjen & släkten


Det är i år det händer! Vi har en massa jämna födelsedagar i släkten. Mamma fyller 75, min äldsta dotter fyller 30, syrrans dotter fyller 25, hennes andra dotter tar studenten, min son fyller 20 och jag & min tvillingbror  fyller 50. Herre min skapare, det blir mycket trevligheter framöver. Mina barn och jag har pratat om att åka till Spanien eller Kroatien efter sommaren. Vad jag själv ska hitta på på min födelsedag har jag ingen aning om, något blir det! Ser fram emot trevligheterna, jajamensan! Känns som pengarna kommer att rulla :)


Blir en trevlig sommar.....

torsdag 10 maj 2012

Kattungen Tilda besökte jobbet idag!



Pensionärerna blev glada , personalen blev glada...vem blir inte glad när man ser en sådan här sötnos :) En kattungen gör knappt någon oberörd :)

onsdag 9 maj 2012

Klimakteriets sidor!



Måste bara skriva om detta! Jag tillhör dom som kom i klimakteriet tidigt, redan vid 48 år ålder. I år blir jag 50, ingen ålder tycker jag , men ändå händer det en massa inom en. Hormonerna ändras, mensen hoppar och kroppen gör som den aldrig har gjort. Jag tillhör dom som är punktlig på dagen, alltid dag 27. Men när klimakteriet gjorde sig till känna så visste jag inte riktigt vad det innebar eller att det SKULLE innebära något annat än utebliven mens och svettningar ( det jag hört).

Oj, det är mycket mer än så....inte till det negativa utan bara det att ingen pratar om det....och då menar jag ingen! Dom jag har hört sagt någonting, då har det bara varit att dom svettas så förbannat.

Jag har svettats men inte "förbannat" mycket, mitt hår dryper inte av svett, vilket jag har sett hos andra. Jag tycker klimakteriet har varit skönt, liksom en annan ro i kroppen och en högre värmekänsla  än tidigare då jag alltid varit frusen. Detta ser jag som positivt hos mig själv vilket jag sa till en läkare. Hennes kommentar var  - Oj, det är första gången jag hört att någon har varit positiv till klimakteriet!

Varför inte om man mår som jag gör/gjort? En sak som jag tänkt på väldigt mycket , det är att man inte vet något om vad som händer med en. Att man kan få förändringar på olika sätt pga att hormonbalansen förändras.

Var på den rutinmässiga mammografin, noga med att gå dit. Allt var som vanlig,t inga konstigheter. Brukar emellanåt känna efter duschen på eventuella förändringar vilket jag nu gjorde även denna gång. Och...vad kände jag inte om en stor knöl, stor som en hasselnöt :( Tänkte inte så mycket på detta innan jag fick svar på mammografin om att dom ville se mig igen efter att dom sett en förändring :(



Min första tanke var att jag "visste det"...hade det liksom på känn, men ändå blev det som ett slag i ansiktet :(   2 hela veckor innan jag skulle tillbaka, suck! Två veckor att fundera och våndas :(
Idag 8/5, är det då dagen jag skulle dit! Det blev ny mammografi, säkert minst 7 bilder från det stället som var misstänksamt. Efteråt fick jag träffa en sköterska och en läkare. Jag fick lägga mig på en brits med en "kil" under ryggen och armen över huvudet för att han med ultraljud skulle se bra.

Jag sa redan att eftersom min mens "råkade" komma någon vecka innan så trodde jag att den nästan var borta , den jag känt. Läkaren sa att jag hade helt rätt, den hade minskat 2/3 delar sen förra mammografin. Det visade sig att det var en godartad cysta som var vätskefylld.
Han frågade om jag ville ta ett cellprov och det tackar man ju inte nej till. Samtidigt så tömde dom cystan på all vätska, och nu är den borta.

Provet dom tog var med en lång ihålig nål som fördes in på stället och sedan in i cystan. Detta var då inte det enklaste för läkaren som säkert stack in och försökte nå den ca 15 ggr. Efter att han misslyckats så tog han ut nålen och jag fick göra samma ingrepp igen. Efter ca 4 försök så lyckades han äntligen och cystan kunde tömmas. Jag tyckte knappt jag kände något, självklart känns det när man har en nål i sig men jag tycker nog att ett stick i fingret känns mer, haha  Jag vill kalla besöket för så gott som smärtfritt, men så har jag en väldigt hög smärttröskel också.

Jag var glad, mycket glad, har varit orolig och har haft svårt att koncentrera mig en tid. Detta var högsta vinsten, inget guld i världen kunde bräcka detta positiva svar. Livet har fått en ny vändning, småsaker blir så oviktiga när livet sätts på prov....jag älskar livet och cyklade därifrån med ett leende och ringde mina barn och närmaste som jag självklart har oroat.



"Livet pågår...glöm inte det"....en knöl man känner behöver inte betyda det värsta, även om det känns så! Kram och tack för ordet!

fredag 4 maj 2012

Kattungen Tilda är hemma!


Det var sorgset att se avskedet mellan Tildas syster och kattmamman. Det var som hon  kände på sig att det var nu flytten skulle ske. Vi stannade ett tag och fikade medans Tilda blev diad en sista gång av mamma katt och rentvättad över hela pälsen.

Tildas syster var inte heller sen med att ligga nära en sista gång och mysa med syrran.

Tilda (V) Agnes (H)
Visste redan från början att det inte skulle bli så enkelt med katten Kezo som finns hemma sedan 7 år tillbaka. Kezo fräste och morrade och tyckte inte alls om nytillskottet. Tilda gjorde en rundtur i lägenheten och utforskade det mesta. Lådan hittade hon nästan på en gång likaså maten. Hon morrar och låter när hon äter för att försvara maten. Tror jag det med tanke på att dom var 8 katter och 1 hund som "slogs" om maten, först till kvarn så att säga :)



Tilda såg sig i spegeln och undrade säkert vad det var för katt? Sköt rygg och raggen ställde sig för att sedan "blåsa" upp sig igen när hon fick syn på "Herrskapskatten" som såg ut som en stor svart puma i hallen.

Nu har Tilda varit hos oss ett dygn, natten gick bra. Hon är jättekelig och kryper gärna upp och lägger sig runt halsen. Hon sover mellan oss och känner sig trygg där.  Jag kan ju inte direkt säga att jag sovit bra inatt, trots att Tilda har gjort det. Blev väckt av andra katten som satt på byrån och skrek och ville ut. Normalt brukar Kezo komma fram och väcka mig men inte nu när jag hade en konkurrent bredvid mig i sängen.

Tilda har bra aptit!
Hon gillar att sova i sängen och vilken kattälskare smälter inte av att se denna randiga runda boll i vardagen :)

Det är mycket katt nu i bloggen, men förståeligt <3