söndag 6 mars 2011

Kulturella inslag!

Detta år kommer att bli ett riktigt kulturår! Älskar teater och det som sker på scenen, det är live och det som går fel går fel och klipps inte bort som på film. Jag tycker det är fantastiskt att dom som står där kommer ihåg vad dom ska säga och göra.

Nu har jag precis bokat "Stand up" med Johan Glans på Eskilstuna teater. Gillar killen och hans sköna dialekt. Det ska bli riktigt skojigt att mitt i veckan 23/3 få lyssna på denna man.


Har tidigare i år varit på "Rut & Ragnar" och även "Fadern" som båda gick på Stadsteatern i Stockholm.

Den 11/5  är en annan föreställning bokad " Mormors svarta ögon" som visas på Dramaten i Stockholm, en skildring av det Finska vinterkriget, flytten till Sverige . Det är inte bara  historien om invandrarhat och historien mellan två länder, utan också om trångboddhet och fattigdom. Många kom på 60-talet för att arbeta i Sverige med sina familjer. Tanken var att återvända därför var det många som inte lärde sig Svenska. Finnarna slet som djur och fick svenskarna att framstå som veklingar.

Vissa tog beslutet av att tala svenska för att barnen skulle slippa oket av finskan och tog sig ett äkta svenskt namn. Och på toa hängde fotot av hjälten  Tage Erlander. Ser fram emot en bit närhistoria som trollbinder. Verkar vara en stark föreställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar