fredag 5 augusti 2011

Irriterande bananflugor!

Bananfluga i förstoring!
Vart i helskotta kommer dom ifrån? Dom förökar sig men var? Jag har ingenting framme som gör att dom skulle vilja bo vid min diskbänk, tömmer soporna och diskar! Ändå, så finns dom bara! Det började med ett par för att dagen efter vara hela flugsläkten. Jag tror att jag ser att dom kommer upp ur avloppet, fy vad äckligt!

Trixade ihop en blandning av en del flytande honung, en del vinäger och ett par droppar diskmedel. På morgonen därpå såg jag att 75 % av familjen fluga hade drunknat i min kalasblandning!

Familjen fluga är historia nu!
Som sagt, det behövs en eller två för att föröka sig! Skulle inte förvåna mig om dom var tvåkönade och förökar sig själva :) Hoppas problemet är ur världen nu.....attans.....nu såg jag visst en :)
Med tanke på hur den ser ut förstorad så är jag nog ganska rädd för bananflugor! Den ser ju superfarlig ut :) 

Receptet!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag är journalist på utbildningsradion. För en tid sen intervjuade jag några evolutionsbiologer i Lund om bananflugornas sexliv. Din närbild på bananflugan hade ju passat perfekt på vår hemsida. Kan man använda den? Vem har tagit den?
    Per-Axel Janzon
    Sveriges Utbildningsradio
    pxj@ur.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Bilden är lånad från nätet. Hittade ingen källa tyvärr annars hade jag skrivit den. Om du googlar på bananflugor macro så tror jag du kan hitta den, mvh S

      Radera